21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μακρόν: «Ο αλλαζόνας που κωφεύει, ο Πρόεδρος των πλουσίων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Χιλιάδες διαδηλωτές μαζεύτηκαν και χθες βράδυ στην Place de la Concorde στο Παρίσι, για τρίτη συνεχή νύχτα, μετά την έγκριση χωρίς ψηφοφορία της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στη Γαλλία που αυξάνει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρίσκεται ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και μάλιστα με ένα ιδιαιτέρως βαρύ κατηγορητήριο. Τον χαρακτηρίζουν ως τον αλαζόνα που κωφεύει, ως τον  Πρόεδρο των πλουσίων. Όπως μεταδίδει η DW η αστυνομία έδιωξε  νότια τους διαδηλωτές αφού έκανε χρήση δακρυγόνων και προχώρησε σε 91 συλλήψεις.

Για τρίτη συνεχή νύχτα και σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις όπως η Ναντ, η Χάβρη, η Λυον και το Μπορντώ υπήρξαν παρόμοιες συγκεντρώσεις: αυθόρμητες χωρίς συνδικάτα, θυμίζοντας τα «Κίτρινα Γιλέκα».

Σύμφωνα με  Deutsche Welle η χώρα αρχίζει να κιτρινίζει επικίνδυνα. «Πρέπει να βγει να μιλήσει ο Μακρόν!» φωνάζουν πολλοί, ενώ τραγική είναι η πτώση της δημοτικότητάς του μόλις στο 28% σε σημερινή δημοσκόπηση της IFOP, μεταδίδει.

Η Γαλλία γίνεται ξανά «κίτρινη»

Οδοφράγματα, φωτιές, συγκρούσεις με την αστυνομία

Αναγκαστικά όμως ο Γάλλος πρόεδρος πρέπει να περιμένει την αυριανή ημέρα και την εξέταση των δύο προτάσεων μομφής. Για ακόμα μια φορά το κλειδί έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι της δεξιάς, λείπουν τουλάχιστον 32 ψήφοι για να περάσει η πρόταση μομφής και πέσει η γαλλική κυβέρνηση.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό