23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μακελειό στο Βελιγράδι: Έφηβος άνοιξε πυρ σε σχολείο – Πληροφορίες για 9 νεκρούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Σερβία: Ένας οπλισμένος 14χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο του Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τουλάχιστον οκτώ μαθητές, σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης

Ένας 14χρονος έφηβος άνοιξε πυρ στο σχολείο «Vladislav Ribnikar» στο Βράτσαρ και σκότωσε οκτώ παιδιά και έναν φύλακα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν ανεπίσημα στην εφημερίδα «Blic». Η σερβική ιστοσελίδα Β92 κάνει λόγο και για ένα νεκρό δάσκαλο.

Το αγόρι εισέβαλε στο μάθημα της ιστορίας και άρχισε να πυροβολεί κατά των μαθητών. Δώδεκα παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο Tiršova , οκτώ από αυτά κατέληξαν, τρία νοσηλεύονται στην εντατική και ένα κορίτσι βρίσκεται στο χειρουργείο και οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή της.

Ο πυροβολισμός σημειώθηκε στις 8:40 το πρωί όταν ο δράστης άνοιξε πυρ κατά της ασφάλειας και των μαθητών, πιθανότατα με το όπλο του πατέρα του. Λίγη ώρα μετά συνελήφθη απο τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία συλλαμβάνει τον δράστη των πυροβολισμών

Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το κίνητρο. Τρομοκρατημένοι γονείς έσπευσαν στο σχολείο προσπαθώντας να βρουν τα παιδιά τους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης από το σημείο μετέδωσαν στιγμές χάους και έντασης έξω από το σχολείο καθώς η αστυνομία απομακρύνε τον ύποπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του αγοριού που πυροβόλησε σήμερα το πρωί στο δημοτικό σχολείο έχει στην κατοχή του δύο όπλα. Οι μαζικοί πυροβολισμοί στη Σερβία είναι εξαιρετικά σπάνιες. Οι ειδικοί, ωστόσο, έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τον αριθμό των όπλων που υπάρχουν στη χώρα μετά τους πολέμους της δεκαετίας του 1990. Η αστυνομία σφράγισε τα τετράγωνα γύρω από το σχολείο Vladislav Ribnikar, στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Για το μακελειό στο σχολείο θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Branko Ružić, η υπουργός Υγείας Danica Grujićić και ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Εθνικές Εκλογές 2023

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό