27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μαζική παραγωγή πυραύλου μακράς εμβέλειας, ικανού να πλήξει την Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

H Ταϊβάν άρχισε τη μαζική παραγωγή ενός πυραύλου μακράς εμβέλειας και αναπτύσσει άλλα τρία μοντέλα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος την Πέμπτη, σε μια σπάνια παραδοχή ως προς τις προσπάθειες της νησιωτικής χώρα να αποκτήσει δυνατότητες πληγμάτων εναντίον της Κίνας εν μέσω των αυξανόμενων πιέσεων από το Πεκίνο.

Η Κίνα θεωρεί τη δημοκρατική Ταϊβάν δική της επαρχία που έχει αποσχιστεί, και έχει αυξήσει τη στρατιωτική της δραστηριότητα κοντά στο νησί. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν είναι κατά πολύ μικρότερες αυτών της Κίνας, ωστόσο είναι εν μέσω ενός προγράμματος εκσυγχρονισμού για αποτελεσματικότερη αποτροπή- περιλαμβάνοντας δυνατότητες για πλήγματα βαθιά μέσα στην Κίνα σε περίπτωση σύγκρουσης.

Σύμφωνα με το Reuters, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν, Τσίου Κούο-τσενγκ, είπε πως η ανάπτυξη δυνατοτήτων πληγμάτων μακράς εμβέλειας ήταν προτεραιότητα.

«Ελπίζουμε πως είναι μακράς εμβέλειας, ακριβής και με δυνατότητα μετακίνησης» είπε, προσθέτοντας ότι η έρευνα πάνω σε τέτοια όπλα από το κρατικό Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών και Τεχνολογίας Τσουνγκ-σαν «δεν είχε σταματήσει ποτέ».

Ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου, Λενγκ Τσιν-χσου, είπε ότι ένας μακράς εμβέλειας, εκτοξευόμενος από την ξηρά πύραυλος είχε ήδη τεθεί σε παραγωγή, με άλλους τρεις πυραύλους μακράς εμβέλειας υπό ανάπτυξη.

Ο Λενγκ είπε πως δεν μπορούσε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο μακριά μπορεί να πετάξει ο πύραυλος.

Το ινστιτούτο ηγείται των προσπαθειών ανάπτυξης όπλων της Ταϊβάν και τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει σειρά πυραυλικών δοκιμών στο νοτιοανατολική της ακτή.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν εστιάζουν στην υπεράσπιση του νησιού από μια κινεζική επίθεση, ωστόσο η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν έχει τονίσει τη σημασία ανάπτυξης «ασύμμετρων» αποτρεπτικών δυνατοτήτων, με κινητό εξοπλισμό που είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να καταστραφεί και είναι ικανός να πλήττει στόχους μακριά από τις ακτές της Ταϊβάν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό