15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μία Alfa Romeo Brera διαφορετική από τις άλλες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εφευρετικότητα των βελτιωτών δεν έχει όρια και αυτή η custom Alfa Romeo GT Sud-Est αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Αποτελεί δημιουργία του καταστήματος PariS’5 GaraGe και χρειάστηκε περίπου έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί. Τι είναι; Μία τυπική Alfa Romeo Brera, η οποία κυκλοφορούσε από το 2005 έως το 2010, με το εμπρός μέρος της σαφώς πιο σύγχρονης Giulia και μηχανικές αναβαθμίσεις της Autodelta. Οι εργασίες όμως για την μετατροπή της Brera σε… GT Sud-Est δεν ήταν καθόλου απλές καθώς το τελικό αποτέλεσμα έπρεπε να μοιάζει πρακτικά εργοστασιακό και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο όταν πρέπει να ενώσεις δύο πολύ διαφορετικά οχήματα.

Γι’ αυτό η ομάδα που έφερε εις πέρας το project ξεκίνησε με την κατασκευή νέων εμπρός φτερών τα οποία φαρδαίνουν την Brera ενώ νέο είναι και το καπό με το χαρακτηριστικό φούσκωμα και τον αεραγωγό. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα προέρχονται φυσικά από την Alfa Romeo Giulia και στο πίσω μέρος, η PariS’5 GaraGe προχώρησε στη αύξηση του πλάτους μέσω των νέων φτερών και την τοποθέτηση νέων φαναριών με LED “υπογραφή” η οποία θυμίζει έντονα την τρέχουσα σχεδιαστική ταυτότητα της ιταλικής μάρκας, όπως είδαμε στην Tonale. Από το πακέτο δεν θα μπορούσαν να λείπουν ούτε ο νέος πίσω προφυλακτήρας με τις τετραπλές απολήξεις και τον διαχύτη, ούτε οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος.

Κάτω από το καπό, ενώ η PariS’5 GaraGe είχε αρχικά οραματιστεί την GT Sud-Est με τον κορυφαίο της γκάμας της Brera V6 των 3.2 λίτρων σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο kit της Autodelta που αυξάνει την ιπποδύναμη στα 350 άλογα, βρίσκεται ένας… ταπεινός turbodiesel με χωρητικότητα 2.4 λίτρων και απόδοση 210 ίππων καθώς αυτός ήρθε μαζί με το αυτοκίνητο-δωρητή. Για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να προχωρήσει στην μεταμόρφωση της Brera του, να αναφέρουμε ότι η αρχική τιμή του πακέτου είναι €20.000 συμπεριλαμβανομένης της βαφής ολόκληρου του οχήματος αλλά μπορεί να αυξηθεί δραματικά αν ο πελάτης αρχίσει να τσεκάρει κουτάκια στην λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα η χρήση συνθετικών υλικών (Kevlar ή ανθρακονήματα) για την κατασκευή του bodykit. Τολμώ να πω ότι η μετατροπή φαίνεται υψηλού επιπέδου και το νέο look ταιριάζει στο coupe της ιταλικής μάρκας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό