17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Πανίσχυροι οι «reds» στο «Ολντ Τράφορντ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το συγκλονιστικό ντέρμπι στο «Όλντ Τράφορντ» είχε νικήτρια την… Άρσεναλ που κατάφερε μέσα από την ισοπαλία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ (2-2) να περάσει 1η στην βαθμολογία της Premier League, στην ισοβαθμία με τους «reds». Το απολαυστικό αυτό ματς έκρινε πολλά όχι μόνο στην έκβαση της κούρσας, αλλά και στα… στατιστικά του.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πρώτος και καλύτερος φιγουράρει σε επίδοση κόντρα στους «κόκκινους διάβολους» όπου με το γκολ που σημείωσε στο 84ο λεπτό για την ισοφάριση έγινε και ο λυτρωτής της Λίβερπουλ.

Συγκεκριμένα ο Αιγύπτιος επιθετικός, με αυτό το… λιθαράκι του στο παιχνίδι, κατάφερε να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει 6 γκολ στο «Όλντ Τράφορντ» ως φιλοξενούμενος και έγραψε μια μοναδική ιστορία, προσπερνώντας τον μεγάλο Στίβεν Τζέραρντ που είχε γράψει την δική του «χρυσή» ιστορία με 5 γκολ με το σύμβολο της Λίβερπουλ στο στήθος.

Από την άλλη, οι επιδόσεις της Λίβερπουλ έρχεται ξανά να επισκιάσει το «Όλντ Τράφορντ» και την Γιουνάιτεντ, που έχουν πληγωθεί αρκετά από την ομάδα του Κλοπ. Στους δύο αγώνες στην Premier League, οι «reds» έχουν πετύχει κάτι το φανταστικό. Με ένα νέο ρεκόρ και 62 σουτ συνολικά στις δύο σχετικές μεταξύ τους μονομαχίες αυτή τη σεζόν (34 Άνφλιντ, 28 Όλντ Τράφορντ») βάζει… κάτω την Γιουνάιτεντ, με την Λίβερπουλ να γίνεται η πρώτη ομάδα που να το καταφέρνει αυτό σε μια συγκεκριμένη αντίπαλο στο πέρας μιας χρονιάς.

Τώρα, και η Γιουνάιτεντ ωστόσο θα έχει να… παινεύεται για κάτι. Το «διαμάντι» της Κόμπι Μέινου, έγραψε την δική του ιστορία και μπορεί κάπως να ξελασπώσει την ομάδα του σε αυτή την μέχρι στιγμής μονόπλευρη μονομαχία. Ο 18χρονος με το γκολ του στο 67ο λεπτό έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που καταφέρνει να σκοράρει κόντρα στη Λίβερπουλ και άφησε πίσω του τον…. Σεσκ Φάμπρεγκας που το είχε πραγματοποιήσει σχεδόν 20 χρόνια πριν (2005), με την φανέλα τότε της Άρσεναλ. Ένα πραγματικό αστέρι για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος θα έχει πολλά να δείξει στην συνέχεια.

Ευαγγελία Φάκα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό