18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Λεβερκούζεν – Βέρντερ Βρέμης 5-0: Οι «ασπιρίνες» κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε… πελάγη ευτυχίας η Λεβερκούζεν, η οποία κατάφερε να γράψει ιστορία. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, είναι αήττητη για 29 αγωνιστικές στη Γερμανία και με νίκη 5-0 επί της Βέρντερ Βρέμης κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Προφανώς οι σκηνές που ακολούθησαν στην «Μπάι Αρίνα» με τη λήξη του αγώνα, ήταν μοναδικές. Χιλιάδες φίλαθλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να πανηγυρίσουν με τον πιο έντονο και ιδιαίτερο τρόπο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένα συναίσθημα που οι φίλοι της Λεβερκούζεν, βιώνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Ο Τσάμπι Αλόνσο είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Είναι ο προπονητής που κατάφερε να πετύχει τον μεγαλύτερο στόχο στην ιστορία της Μπάγερ. Προφανώς οι οπαδοί της Λεβερκούζεν τον βλέπουν σαν… θεό και εννοείται πως αποθεώθηκε από όσους βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο Ισπανός coach, γνωρίζει από φιέστες, μιας και έχει κατακτήσει την Bundesliga ως παίκτης της Μπάγερν Μονάχου. Τώρα όμως, έπρεπε να τον κάνουν… μπάνιο με μπύρα, για πρώτη φορά ως προπονητής, κάτι το οποίο μοιάζει να αποδέχθηκε με βάση το χαμόγελό του.

Το ματς: 

Από νωρίς η Λεβερκούζεν είχε μπει επιθετικά. Ήθελε να βρει ένα γρήγορο γκολ και να διαχειριστεί το προβάδισμά της, προκειμένου να φτάσει στη μεγάλη νίκη. Στο 25′ οι «ασπιρίνες» κέρδισαν πέναλτι, το οποίο ο Μπονιφάς δεν δυσκολεύτηκε να μετατρέψει σε γκολ για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν κανένα θέμα αμυντικά και στο 60′ μπόρεσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Γκράνιτ Τζάκα έκανε ένα εξαιρετικό αριστερό σουτ και ουσιαστικά… σφράγισε το πρωτάθλημα για την ομάδα του.

Οι «ασπιρίνες» προφανώς δεν σταμάτησαν εκεί και στο 68′ με το παιδί «διαμάντι» της ομάδας, τον Φλόριαν Βιρτς, είχαν κάνει το 3-0 σε ένα παιχνίδι που είχε μετατραπεί σε.. πάρτι. Ο Βιρτς δεν σταμάτησε εκεί και με άλλα δύο γκολ (83′ και 90′) ολοκλήρωσε το χατ τρικ και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Το πάρτι είχε ξεκινήσει από νωρίς

Οι φίλοι της Λεβερκούζεν είχαν στήσει από νωρίς… πάρτι, καθώς χιλιάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν την αποστολή της ομάδας στο γήπεδο. Προφανώς, δεν γινόταν να μην υποδεχθούν τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας ως… ήρωες, μιας και η «δίψα» για το πρωτάθλημα ήταν μεγάλη.

Εννοείται ότι τα πλάνα ήταν… μαγικά και όσοι είχαν βρεθεί έξω από την «Μπάι Αρίνα», βίωσαν κάτι το οποίο ίσως και οι πιο πιστοί φίλοι της ομάδας δεν θα μπορούσαν να φανταστούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό