20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Για «κλείσιμο» ενός «γκρίζου κεφαλαίου» για την ελληνική οικονομία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του για την αποπληρωμή των τελευταίων δανειακών υποχρεώσεων της χώρας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας. Η κυβέρνηση, αποπληρώνοντας πρόωρα και τις τελευταίες υποχρεώσεις της χώρας, κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2010. Μια εποχή την οποία οι Έλληνες δεν πρέπει και δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στο Twitter.

Όπως σημειώνει, «σήμερα, παρά τη διεθνή αναταραχή, η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη. Το είπαμε, το κάνουμε».

Όπως γράφει σήμερα η Ναυτεμπορική τον Αύγουστο ολοκληρώνεται η ενισχυμένη εποπτεία και η χώρα περνά στην επόμενη φάση μιας πιο light μεταπρογραμματικής παρακολούθησης. Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί λένε πηγές πολύ κοντά στους θεσμούς που καθορίζουν τις αποφάσεις. Το μήνυμα αυτό προερχόμενο από πηγές προσκείμενες στους θεσμούς, σταματάει την όποια υφέρπουσα φημολογία που τυχόν ήθελε τη συνέχιση της ενισχυμένης εποπτείας για ένα ακόμη διάστημα, με δεδομένο πως παραχωρήθηκε ένας δεύτερος γύρος waiver στην Ελλάδα. Το στάδιο αυτό αφορά κάθε χώρα η οποία βγαίνει από πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης. Διαρκεί  αρκετά και σχετίζεται με την αποπληρωμή του συγκεκριμένου χρέους. Ωστόσο η Ελλάδα εξέρχεται πια οριστικά των μνημονίων.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό