20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκά μέτρα για την ενέργεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη[email protected] 

Στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα της ενέργειας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να επιστρέψουν  οι δυνάμεις του λαϊκισμού. Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υπογράμμισε πως πρέπει να «σπάσει» η σχέση μεταξύ των τιμών της ενέργειας και του αερίου .

Στόχος είναι να υπάρξουν αποφάσεις στα ενεργειακά σε ευρωπαϊκό επίπεδο το Μάιο, καθώς αν αυτό δεν γίνει θα χρειαστεί τα κράτη να στηρίξουν τις  επιχειρήσεις και τους ιδιώτες. Αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα – σημείωσε ο πρωθυπουργός – κάνοντας αναφορά στο δημοσιονομικό κομμάτι και εκφράζοντας αισιοδοξία  πως θα υπάρξουν εξελίξεις σε επίπεδο Ε.Ε. Μάλιστα προειδοποίησε πως αν δεν γίνει αυτό θα επιστρέφουν  οι δυνάμεις του λαϊκισμού, ενώ σημείωσε πως θα ήταν τεράστιο λαθος αν για οικονομικούς λόγους χαθεί η υποστήριξη των πολιτών .

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε εφικτό τον στόχο για απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Mathias Cormann. Παράλληλα σημείωσε πως δεν μπορούσε να αντικαταστήσουμε το ρωσικό φυσικό αέριο από τη μία ημέρα στην άλλη.  Ωστόσο αναφέρθηκε σε μια σειρά κινήσεων που μπορεί να γίνουν στο ενεργειακό πεδίο, ενώ σημείωσε πως μπορούν να αξιοποιηθούν και τα  δάνεια του Ταμείου ανάκαμψης  που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί . 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό