16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κύπρος: Ξεκίνησε η χορήγηση χλωροκίνης από ιδιωτικά φαρμακεία σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου έδωσε το «πράσινο φως» στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, να ξεκινήσει τη χορήγηση azithromycin ή/και hydroxychloroquine ή chloroquine σε ασθενείς με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό COVID-19. Η χορήγηση θα γίνεται έπειτα από συνταγογράφηση του οικογενειακού γιατρού μέσω του Συστήματος Πληροφορικής, και θα παρέχεται από τα 12 επιλεγμένα ιδιωτικά φαρμακεία ενώ, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση σε περίπτωση διαφοροποίησης των φαρμακείων.

Οι ασθενείς θα επικοινωνούν τηλεφωνικά με ένα από τα φαρμακεία που φαίνονται στον πίνακα «ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ».

Οι ασθενείς ενημερώνονται ότι τα φαρμακευτικά προϊόντα θα παραδίδονται  κατ΄ οίκον  μέσω εθελοντών σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Την παράδοση θα συντονίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

Οι ασθενείς με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό COVID-19 πρέπει να επικοινωνήσουν με τους προσωπικούς τους ιατρούς για αξιολόγηση της ανάγκης έναρξης θεραπείας. Σημειώνεται ότι δεν χρήζουν θεραπείας όλοι οι ασθενείς, ως εκ τούτου η έναρξη θεραπείας θα γίνεται κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών που έχει εκδώσει η αρμόδια Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Σημείωση: Κατά την κατ΄οίκον παράδοση της φαρμακευτικής αγωγής στους ασθενείς, η Συμπληρωμή και τυχόν Συνεισφορά ΙΙ δεν θα καταβάλλεται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό