19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κυριαρχία Toyota και Rovanpera!

Ειδήσεις Ελλάδα

H Toyota κυριάρχησε στο ράλλυ Σαφάρι μιας και οι Rovanpera και Katsuta έκαναν το «1-2» και ο Evans τερμάτισε στην 4η θέση. Στο βάθρο ανέβηκε και ο Fourmaux με το Ford Puma Rally 1, ενώ ο Neuville με τον Tanak τερμάτισαν μέσα στη δεκάδα. Εξαιρετική εμφάνιση και του Σερδερίδη με Ford Puma.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της Toyota στο Σαφάρι, όπου οι Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen, οδήγησαν εξαιρετικά και στις 19 ιδιαίτερα απαιτητικές ειδικές. 

Η καρό σημαία τους βρήκε να έχουν μια προπορεία 1 λεπτού και 37,8 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Takamoto Katsuta, ενώ ο Adrien Fourmaux της Ford M-Sport ήταν τελικά τρίτος με διαφορά 2 λεπτών και 25,1 δευτερολέπτων.

Ο Rovanpera έδειξε ευθύς εξαρχής τις προθέσεις του νικώντας και στις έξι ειδικές της Παρασκευής και δημιουργώντας μια διαφορά σχεδόν ενός λεπτού.  

Το Σάββατο και από τη στιγμή που οι αντίπαλοί του αντιμετώπιζαν ζητήματα -ατυχήματα, κλαταρίσματα και μηχανικά προβλήματα- ο Rovanpera μεγάλωσε τη διαφορά σε πάνω από δύο λεπτά.

It’s been an eventful morning but Kalle continues to lead 💪#ToyotaGAZOORacing #GRYaris #WRC #SafariRallyKenya 🇰🇪 pic.twitter.com/Iq9Y9b5aRJ— TOYOTA GAZOO Racing WRT (@TGR_WRC) March 30, 2024

Την Κυριακή οδήγησε στρατηγικά για να εξασφαλίσει τη 12η νίκη της καριέρας του στο WRC, σηματοδοτώντας την πρώτη νίκη της Toyota στη σεζόν. Ο Katsuta οδηγώντας προσεκτικά εξασφάλισε τη 2η θέση, μπροστά από τον Adrien Fourmaux που ήταν επίσης πολύ καλός αλλά και τον Elfyn Evans που προσέφερε στην Toyota σημαντικούς βαθμούς.

Ride with @KalleRovanpera and @JonneHalttunen during the most dominant of their six stage wins on Friday in Kenya! 💪#ToyotaGAZOORacing #GRYaris #WRC #SafariRallyKenya 🇰🇪 pic.twitter.com/dnDydN15Df— TOYOTA GAZOO Racing WRT (@TGR_WRC) March 29, 2024

Ο Thierry Neuville της Hyundai αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και μπόρεσε τελικά να τερματίσει 5ος.

Επόμενο ράλι στην Κροατία (18-21 Απριλίου).

Safari finale 🇰🇪#ToyotaGAZOORacing #GRYaris #WRC #SafariRallyKenya pic.twitter.com/1QVpuas6zH— TOYOTA GAZOO Racing WRT (@TGR_WRC) March 31, 2024


Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό