22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, 81-73 τον Παναθηναϊκό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός είναι ο νικητής του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στον τελικό τον Παναθηναϊκό με 81-73, επιστρέφοντας από το -12 (47-59) που βρέθηκαν να χάνουν στο 25΄ και κατάκτησαν το δέκατο τρόπαιό τους στη διοργάνωση και πρώτο μετά το 2011.

Με ευστοχία από την περιφέρεια, οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν με τρίποντο του Ντόρσεϊ (9-10) και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (17-21), παρότι είχαν μόλις 4/13 δίποντα έναντι των 5/5 των αντιπάλων τους. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πρίφτης επιστράτευσε την άμυνα ζώνης, που είχε χαρίσει στους «πράσινους» τη νίκη στον αγώνα πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με τον ασταμάτητο Νέντοβιτς, που είχε πάρει «φωτιά» σκοράροντας 19 πόντους, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο ημίχρονο με 45-39.

Ίδιο το μοτίβο και στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς στην επίθεση του «τριφυλλιού» είχε προστεθεί και ο Μέικον. Στο 25΄ ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +12 (59-47), με κλέψιμο και κάρφωμα του Γουάιτ στον αιφνιδιασμό.

Η πειραϊκή ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει με ενέργειες του Ντόρσεϊ, αλλά οι αντίπαλοί της βρήκαν λύσεις κοντά στο καλάθι και ξεκίνησαν για την τελική προηγούμενοι στο 30΄ στο +9 (67-58).

Τότε όμως θαρρείς κι έσβησαν τα φώτα για τον Παναθηναϊκό! Ο Μπαρτζώκας κράτησε σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο στον πάγκο τον Σλούκα παίζοντας στην περιφέρεια με Γουόκαπ – ΜακΚίσικ και «πεντάρι» τον Μάρτιν αντί του Φαλ και είδε τον Ντόρσεϊ να δίνει ρεσιτάλ στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ένα απίστευτο σερί 15-0 και βρέθηκε μπροστά με 73-67 στο 37΄ με τρίποντο του Ντόρσεϊ, με το μομέντουμ είχε πια αλλάξει πλευρά…

Ο Γουάιτ σημείωσε στα 2΄:36΄΄ πριν από τη λήξη τους πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού στην τέταρτη περίοδο, αλλά τα πάντα είχαν πλέον κριθεί, με τους «ερυθρόλευκους» να μην απειλούνται ως το τέλος και να επιστρέφουν στους τίτλους μετά το πρωτάθλημα το 2016.

Κορυφαίος των Κυπελλούχων και MVP του τελικού ο  Ντόρσεϊ με 21 πόντους, ενώ 18 πρόσθεσε ο Βεζένκοφ. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Νέντοβιτς, ο οποίος όμως σίγησε στο δεύτερο ημίχρονο, μένοντας στους 4 πόντους, μετά τους 19 του πρώτου μέρους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό