19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κορυφώνεται ο χιονιάς ανατολικά και νότια

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Τρίτη, στα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, θα συνεχιστεί η επιδείνωση του καιρού, με αυξημένες νεφώσεις και βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου και την Κρήτη, και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και ιδιαίτερα στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα είναι και κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και συγκεκριμένα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την βορειοανατολική Πελοπόννησο, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων, των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους, κυρίως στα βορειοανατολικά, και συγκεκριμένα στη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με τις ριπές να αγγίζουν ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, παραμένοντας σε χαμηλά επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια και τα κεντρικά τους 7 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο κατά διαστήματα και στα παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, περίπου από τα 300-400μ και πάνω. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό