19.8 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός ΣΥΡΙΖΑ: Να παγώσουν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Κορονοϊός ΣΥΡΙΖΑ: Την προσωρινή παύση των καρτών απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ λόγω της πανδημίας και της δραματικής μείωσης της επιβατικής κίνησης ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας τομεάρχη για θέματα μεταφορών, Πέτη Πέρκα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως υπό τις δεδομένες έκτακτες συνθήκες, ένα μεγάλο μέρος των κατόχων απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ, οι οποίοι αποτελούν και τους τακτικούς αν όχι καθημερινούς χρήστες των μέσων μεταφοράς του Ομίλου ΟΑΣΑ, είτε εργάζεται από το σπίτι είτε αποφεύγει τη χρήση των ΜΜΜ για λόγους δημόσιας υγείας.

Πολλοί μάλιστα από τους τελευταίους είναι κάτοχοι εξαμηνιαίας ή ετήσιας κάρτας, την οποία και έχουν προπληρώσει, καταβάλλοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Στην ερώτηση τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν πως σε σχετικά αιτήματα των παραπάνω κατόχων για πάγωμα της κάρτας τους δυστυχώς «η διοίκηση της εταιρίας συμπεριφέρεται ως η χώρα να λειτουργεί υπό κανονικές συνθήκες».

Διαβάστε: Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι διευκρινίσεις του Χαρδαλιά για δημόσιο, επιβάτες ΙΧ και βεβαιώσεις

Διαβάστε: Κορονοϊός Τσιόδρας: 71 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας – Εκτιμήσεις για 8.000 με 10.000 κρούσματα – 17 οι νεκροί

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε την Δευτέρα, ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών που τέθηκε σε ισχύ στις 6 το πρωί της Δευτέρας. Όπως είπε η πλειοψηφία αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες. «Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τα συγκριμένα μέτρα και ο έλεγχος τους, όσο πιο αυστηρά είναι τόσο λιγότερο θα κρατήσουν», τόνισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τις βεβαιώσεις μετακίνησης. « Η μάχη είναι δύσκολη και η τελική της έκβαση εξαρτάται απ’ όλους μας . Ο στόχος ένας η χώρα μας να βγει νικήτρια, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά όταν συνεργαζόμαστε. Μένουμε σπίτι και έχουμε ένα στοίχημα να νικήσουμε μια πανδημία, και θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς. (Διαβάστε αναλυτικά).

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό