17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός: Πως επηρεάζει την αιολική ενέργεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός: Πως ο νέος ιός επηρεάζει την αιολική ενέργεια

Κορονοϊός: Αντίκτυπο στην αιολική ενέργεια στην Ευρώπη έχει η εξάπλωση του Covid-19. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας WindEurope ο νέος κορονοϊός προκαλεί καθυστερήσεις στην εμπρόθεσμη υλοποίηση των επενδύσεων. Η πρώτη ανάλυση δείχνει ότι ο κορονοϊός θα έχει μάλλον μέτριες επιπτώσεις στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες για την αιολική ενέργεια. Ωστόσο, οι πρώτες καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν ήδη παρατηρηθεί.

«Ο Covid-19 είναι πιθανό να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην ανάπτυξη νέων αιολικών έργων, γεγονός που θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να χάσουν τις προθεσμίες που επιβάλουν οι διαγωνισμοί των διαφόρων χωρών και να αντιμετωπίσουν οικονομικές κυρώσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι ευέλικτες ως προς τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουν τους κανόνες τους» δήλωσε ο Giles Dickson, Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson.

Τόνισε ότι εάν εμφανιστούν φαινόμενα μειωμένης συμμετοχής σε μελλοντικούς διαγωνισμούς, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προκηρύξουν τις μη διατιθέμενες ποσότητες ισχύος σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό