16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός νεκροί: Ένας ακόμα θάνατος στο Νοσοκομείο Καστοριάς – Το πέμπτο θύμα σε μια πόλη 13.500 κατοίκων [s]

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός νεκροί: Ένας 70χρονος πέθανε τα ξημερώματα στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Είναι το πέμπτο θύμα του φονικού ιού μέσα σε λίγες ημέρες προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Κορονοϊός νεκροί: Ένας ακόμα άνθρωπος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς υπέκυψε μετά από επιπλοκές εξαιτίας του Κορονοϊού.Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνδρα  ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα.Πρόκειται για 70χρονο ο οποίος είχε  είχε προβλήματα υγείας και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού και τη χορήγηση αντιικού φαρμάκου πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο 70χρονος , είναι ο πέμπτος άνθρωπος που χάνει τη μάχη από τον φονικό ιό στην πόλη της Καστοριάς, μιας πόλης 13.500 κατοίκων προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Τοπικοί φορείς κάνουν δραματική έκκληση για την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού και οι φορείς της μακεδονικής πόλης φοβούνται ότι δεν θα αντέξει το νοσοκομείο στο μέλλον.

966 τα κρούσματα 28 οι νεκροί έως χθες το απόγευμα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, χθες το απόγευμα γνωστοποίησε ότι σε 966 ανέρχονται τα κρούσματα στη χώρα μας, καθώς ανακοίνωσε 74 νέα κρούσματα. Πρόσθεσε ότι 66 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 65 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες (86%) και η πλειονότητα με υποκείμενα νοσήματα. Η χώρα μας έχει 28 θανάτους με υποκείμενα νοσήματα να εντοπίζονται στο 89% των θανόντων. Οι 23 είναι άνδρες και 5 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι στα 73 έτη. Επίσης, 52 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η τροχιά της δικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη», είπε και επέμεινε πως πρέπει να μείνουμε πιστοί στα μέτρα αυτοπεριορισμού. Πρόσθεσε ότι είναι «σοβαρή και συνεχιζόμενη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης», επισημαίνοντας ότι η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της σήμερα, γιατί φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τα εφιαλτικά σενάρια χωρίς μέτρα

Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά σε μελέτη εκτίμησης κινδύνου από το Imperial College με τα «εφιαλτικά» σενάρια με τους 40 εκατομμύρια θανάτους αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα, όπως αυτά που πάρθηκαν στη χώρα μας. «Ακόμα και με ημίμετρα, περιορίζοντας δηλαδή τις μετακινήσεις κατά 40%, θα είχαν σωθεί περισσότερα από 8 εκατομμύρια ζωές διεθνώς».

Όπως τόνισε, όλες οι χώρες υιοθετούν πλέον τα αυστηρά μέτρα αυτοπεριορισμού, ακόμη και το Ηνωμένο Βασίλειο, που ας σημειωθεί ότι είχε χαράξει διαφορετική πολιτική για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού όταν είχαν εμφανισθεί τα πρώτα κρούσματα στη χώρα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και κάτι άλλο που είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και έχει να κάνει με την Κίνα, η οποία έκλεισε σήμερα τα σύνορά της, φοβούμενη επανεισαγωγή της επιδημίας.

«Η μάχη εναντίον της νόσου συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθεια μας», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έκανε έκκληση: «Όσοι είναι σε καραντίνα, πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για όσο διάστημα τους ζητηθεί». Με τόνους δραματικούς, πρόσθεσε ότι «δίνουμε έναν πόλεμο ενάντια στην πανδημία, και δεν πρέπει να χάσουμε, πρέπει να βγούμε νικητές», για να υπογραμμίσει εμφατικά: «Μένουμε αδιαπραγμάτευτα στο σπίτι».

 Ο κ. Χαρδαλιάς είπε κατηγορηματικά πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό και ανακοίνωσε πως αναμένονται στα επόμενα εικοσιτετράωρα κι άλλες ειδικές πτήσεις από διάφορους προορισμούς, με υγειονομικό υλικό. «Το κράτος είναι έτοιμο για οποιοδήποτε σενάριο, όσο ακραίο κι αν είναι. Αν μείνουμε στο σπίτι, όλα θα κυλήσουν ομαλά με την επιμονή και την υπομονή που χρειάζεται τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό