27.7 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός μέτρα: «Τις επόμενες μέρες θα μπουν κι άλλοι ΚΑΔ σε προστασία», λέει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός μέτρα: «Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν ακόμα ανακοινωθούν τα έκτακτα μέτρα στήριξης, προκειμένου να πείσουμε την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο», λέει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Κορονοϊός μέτρα: Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μετά την επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα μπουν και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι (ΚΑΔ) σε προστασία.  Όπως είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου: «μετά από συνεχείς προσπάθειες και συνομιλίες όλο αυτό το διάστημα με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, σήμερα έλαβα τη διαβεβαίωση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ότι τις επόμενες ημέρες θα μπουν και άλλοι ΚΑΔ σε προστασία, μεταξύ αυτών και των ασφαλιστών».

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για τον αγώνα που ξεκίνησε το Επιμελητήριο πριν ακόμα ανακοινωθούν τα έκτακτα μέτρα στήριξης, προκειμένου να πείσουμε την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο», πρόσθεσε ο ίδιος. «Ότι επειδή αυτή την στιγμή πλήττονται όλες οι επιχειρήσεις και όλοι οι επαγγελματίες της χώρας – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων – ήταν αναγκαίο να ληφθούν και πιο δραστικά μέτρα στήριξης», σημείωσε.

«Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι προηγείται η προστασία της δημόσιας υγείας. Όμως επειδή βρισκόμαστε σε ένα μαραθώνιο, πρέπει να μας απασχολεί και το πώς θα μπορέσουν να αντέξουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες μέχρι την στιγμή που ο εφιάλτης του κορονοϊού θα αποτελέσει παρελθόν. Οριζόντια μέτρα στήριξης για όλους, προκειμένου να μετρήσουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Και από την πανδημία και από τις οικονομικές της συνέπειες», είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.  

Επιπλέον, ο κ. Χατζηθεοδοσίου γνωστοποίησε ότι ο υπουργός, εκτός από τη διαβεβαίωση που έδωσε σχετικά με την προστασία και άλλων κλάδων από τον Απρίλιο, καλεί τις επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα, να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος με την έκπτωση 25% που έδωσε η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχυθούν τα έσοδα του Μαρτίου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, διαβεβαίωσε πως θα εμπλουτίζεται συνεχώς η λίστα εκείνων που θα ενισχυθούν από την κυβέρνηση, καθώς πλήττονται από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας. Είπε ότι το κριτήριο που λαμβάνεται υπόψη, είναι η πτώση του τζίρου. «Αν χρειαστεί θα εντάξουμε, το επόμενο χρονικό διάστημα, και άλλους κλάδους της οικονομίας στο πρόγραμμα ενίσχυσης. Τα δημοσιονομικά και τα ταμειακά περιθώρια που έχει όμως το Κράτος δεν είναι απεριόριστα. Άρα, πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε, με σύνεση, ώστε όλοι όσοι έχουν ανάγκη να στηριχθούν – με κάποιο τρόπο – από το Κράτος και να περάσουμε όλοι μαζί αυτή την κρίση», σημείωσε.Ανέφερε επίσης ότι δόθηκε ήδη παράταση της καταβολής τακτικής επιδότησης ανεργίας, σε όσους ανέργους λήγει στις 31 Μαρτίου και πως θα ενταχθούν και εκείνοι των οποίων η επιδότηση έληξε πιο πριν. «Άρα, θα δοθεί η παράταση η οποία χρειάζεται για να καλυφθούν οι άνθρωποι οι οποίοι θα έπιαναν δουλειά, οι πιο πολλοί από αυτούς την 1η Απριλίου, αλλά, τώρα δεν θα μπορέσουν να το κάνουν για ένα χρονικό διάστημα, τουλάχιστον δύο μηνών», συμπλήρωσε. (Διαβάστε αναλυτικά).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό