31 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τραπεζική… υπόθεση η διάσπαση των 1.500 μονάδων – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον τραπεζικό κλάδο να πρωτοστατεί και σήμερα, το Χρηματιστήριο Αθηνών κάνει μία ακόμη προσπάθεια να διαπεράσει τις 1.500 μονάδες, αν και δεν λείπουν τα βαρίδια που αναχαιτίζουν τις ανοδικές κινήσεις στην πλειονότητα των τίτλων του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,78% στις 1.502,09 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,96% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.656,33 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 1,54% στις 1.343,77 μονάδες.

Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Η αγορά πλέον έχει τη συνολική εικόνα για τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών το πρώτο τρίμηνο του έτους, με πολλά χαρτοφυλάκια να αυξάνουν την έκθεσή τους στον κλάδο, ο οποίος παραμένει και σήμερα οδηγός της. Και αν δεν υπήρχαν οι πιέσεις σε επιλεγμένους τίτλους, με την Aegean να δέχεται τις περισσότερες λόγω αποκοπής μερίσματος, ίσως η διάσπαση του στόχου των 1.500 μονάδων να ήταν πιο αποφασιστική.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο κλάδος είχε υπεραποδώσει σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance μάλιστα να εκτιμά ότι είναι δεδομένο ότι οι αναλυτές Έλληνες και ξένοι θα αρχίσουν αναγκαστικά να αυξάνουν και πάλι τον στόχο τους στις τράπεζες.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, αν κάποιος δει το γράφημα του ΓΔ θα συνειδητοποιήσει ότι το τελευταίο 8μηνο είχαμε 6 ανοδικούς και 2 σταθεροποιητικούς μήνες. H απόδοση του διαστήματος αυτού είναι 35% και μάλιστα χωρίς ουσιαστική διόρθωση κάτι που δείχνει ότι οι αγοραστές είναι μόνιμοι και οι πωλητές δύσκολα αποχωρίζονται την αγορά. Αυτό φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και το καλύτερο είναι ότι όσο κινείται χωρίς υπερβολές δύσκολα μπορεί να αλλάξει μεσοπρόθεσμα τάση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Λάμδα, Jumbo, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Σαράντης και Coca Cola.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Autohellas, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Τιτάν, Cenergy και Motor Oil, με την ΕΥΔΑΠ να μην έχει μεταβολή. Ο Μυτιληναίος χάνει 0,62%, ενώ η Aegean, λόγω αποκοπής μερίσματος, χάνει 4,73%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό