21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κορονοϊος – Γυμναστής Μπαρτσελόνα: «Χρειάζονται τρεις προπονήσεις την ημέρα για επιστροφή σε τρεις εβδομάδες»! | La Liga & Barcelona

Ειδήσεις Ελλάδα

Θεωρείται αυθεντία στον τομέα της φυσικής κατάστασης και για πολλά χρόνια υπήρξε ο πρώτος γυμναστής της Μπαρτσελόνα. Ο Πάκο Σεϊρούλο, επικεφαλής μεθοδολογίας πλέον στον καταλανικό σύλλογο, υποστήριξε ότι μια ομάδα χρειάζεται τρεις προπονήσεις την ημέρα, ώστε να είναι έτοιμη να αγωνιστεί σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, όταν και επισημοποιηθεί η επιστροφή της La Liga, στην σκιά του κορονοϊού.

«Θα χρειαστούν μικρές και εξειδικευμένες προπονήσεις, οικογενειακά διπλά, ώστε να αποκτηθεί μια φυσική κατάσταση όχι σε βάθος χρόνου, αλλά αρκετή για να είναι οι παίκτες ανταγωνιστικοί» εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Catalunya Ràdio» ο Σεϊρούλο, λέγοντας ότι «η ιδέα θα ήταν, αντί για μια προπόνηση την ημέρα, μέχρι τρεις κάθε μέρα, πιο μικρές και εξειδικευμένες, με καλή αποκατάσταση ανάμεσά τους. Έτσι θα μπορούσαν οι παίκτες να αγωνιστούν σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες».

Σύμφωνα με τον πολύ έμπειρο γυμναστή, «αυτή την δουλειά θα την αφομοίωναν και αποδέχονταν καλύτερα οι βετεράνοι παίκτες και θα ήταν πιο δύσκολο για τους νεαρούς». Ο Σεϊρούλο ξεκαθάρισε ότι θα ήταν λάθος να αντιμετωπιστεί αυτή η δουλειά σαν να ήταν μια καλοκαιρινή προετοιμασία.

Ερωτηθείς για την ιδέα της FIFA να καθιερώσει εκτάκτως πέντε αλλαγές για τους αγώνες των επόμενων μηνών, ο Σεϊρούλο δήλωσε αντίθετος, εξηγώντας ότι «αν κάνεις πέντε αλλαγές, αυξάνει το ρίσκο των τραυματισμών. Όσοι περισσότερο παίξουν, περισσότερα ρίσκα. Αυτού του είδους τα πράγματα εγώ δεν θα τα ακουμπούσα, δεν θα λύσουν τίποτα. Όσο περισσότεροι παίκτες και περισσότερες αλλαγές, ίσως μπουν λόγω του τραυματισμού ενός άλλου και χωρίς σωστή προθέρμανση και υπάρχουν περισσότεροι τραυματισμοί. Δεν θα ακουμπούσα τίποτα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό