16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κοκαΐνη 104 κιλών: Θα τη διακινούσαν με «βιτρίνα» μπανάνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Λεπτομέρειες για την αποδόμηση της πολυμελούς διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, από το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών και τις Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, έδωσε την Τετάρτη η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο πολυετούς, εντατικής έρευνας, οι αστυνομικοί διακρίβωσαν τη δράση των μελών της, που αφορά στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και στην περαιτέρω διακίνησή τους.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς και του  Α’ Τελωνείου, αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας Δέλτα, καθώς και των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Τροχαίας, Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Εύοσμου, εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά δέκα (10) άτομα.

Πρόκειται για επτά Έλληνες και τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 33 έως 72 ετών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο διευθύνων την εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά της στελέχη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν αποθήκη σε περιοχή της Χαλκηδόνας, όπου μετέφεραν με Ι.Χ. φορτηγά, εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν μπανάνες προερχόμενα από τη Λατινική Αμερική, πλην όμως ήταν ειδικά διαμορφωμένα με κρύπτες για την απόκρυψη ποσοτήτων κοκαΐνης.

Στην εν λόγω αποθήκη πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή των ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες στη συνέχεια μεταφέρονταν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες, αποθήκες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 104 κιλών και 665 γραμμαρίων, 811 γραμμάρια κάνναβης, ναρκωτικά χάπια, 284.250 ευρώ από εμπορία ναρκωτικών, πιστόλι, πιστόλι κρότου-αερίου, φυσίγγια, συσκευή εκκένωσης ρεύματος, ζυγαριές ακριβείας, 18 κινητά τηλέφωνα, πέντε ρολόγια χειρός μεγάλης αξίας κι εξοπλισμός για τη διενέργεια σιδηρουργικών εργασιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δίκυκλο και φορτηγό με τον τράκτορά του και κοντέινερ.

Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας αυτής ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται κατ’ ελάχιστο σε περίπου 2.100.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό