18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κλοπή για γερά… ποτήρια – 1,5 εκατ. ευρώ η λεία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα εστιατόριο στη Γαλλία κατήγγειλε ότι εκλάπησαν από την κάβα του 83 μπουκάλια κρασιού η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για το Tour d’Argent, ένα από τα παλαιότερα (και ακριβότερα) εστιατόρια του Παρισιού, το οποίο στις 25 Ιανουαρίου κατήγγειλε την κλοπή στις αστυνομικές αρχές.

Η εφημερίδα Le Parisien αναφέρει ότι ανάμεσα στα μπουκάλια που εκλάπησαν ήταν και κάποια Romanée Conti από την περιοχή της Βουργουνδίας εκ των οποίων το ακριβότερο (του 1999), στις εξειδικευμένες ιστοσελίδες πωλείται στα 31.200 ευρώ το μπουκάλι.

Σύμφωνα με την παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής Apolline matin στον σταθμό RMC «το 400 ετών εστιατόριο, όπου πολλοί ισχυρίζονται ότι εκεί εφευρέθηκε το πιρούνι, κατήγγειλε την κλοπή το πρωί της Δευτέρας. Πριν από τρεις εβδομάδες συγκεκριμένα, οι σομελιέ του μαγαζιού, προχώρησαν στην καταγραφή των μπουκαλιών που υπάρχουν στην κάβα. Εκεί, προς μεγάλη τους έκπληξη αντιλήφθηκαν ότι λείπουν 80 μπουκάλια μεταξύ των 3000 που περιλαμβάνει η συλλογή».

Όπως υποστήριξαν οι σομελιέ στις καταθέσεις τους, τίποτα δεν πρόδιδε ότι είχε πραγματοποιηθεί κλοπή στο κατάστημα καθώς όλα τα προϊόντα βρίσκονταν τακτοποιημένα χωρίς σημάδια διάρρηξης.

Η ζημιά κοστολογείται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλα εστιατόρια έχουν πέσει θύματα κλοπής.

Η κάβα Tour d’Argent είναι σχεδόν εξίσου διάσημη με το εστιατόριο που τη φιλοξενεί. Περίπου 320.000 μπουκάλια και 15.000 από τις πιο περιζήτητες ετικέτες στον κόσμο βρίσκονται αδρανείς στα υπόγειά του. Εκεί βρίσκονται μερικά «τρόπαια», συμπεριλαμβανομένων συλλεκτικών αντικειμένων που σώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τον τότε επικεφαλής σομελιέ Claude Terrail. Ανάμεσά τους, ένα Gruaud-Larose 1870, ένα Chambertin 1865 ή ακόμα και ένα Clos de Vougeot 1870.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό