18.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Καύσωνας «Κλέων»: Τα νεότερα για την εξέλιξή του

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το θερμό κύμα που προκαλεί από τις 12 Ιουλίου κατά διαστήματα συνθήκες καύσωνα με την ονομασία «Κλέων» σε πολλές περιοχές της χώρας προχώρησε την Κυριακή η ΕΜΥ.

Συνοπτικά, προβλέπεται:

Την Κυριακή 23/7 θερμική έξαρση αισθητή σε όλη τη χώρα.Τη Δευτέρα 24/7 πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.Την Τρίτη 25/7 και την Τετάρτη 26/7 νέα, τρίτη, θερμική έξαρση.Την Πέμπτη 27/7 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Κυριακή οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 42 με 44 και κατά τόπους κυρίως στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίουστη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίουστα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό