16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κατατέθηκε η τροπολογία, ανοίγει ο δρόμος για αναδιαρθρώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε τροπολογία που δίνει δυνατότητα σε αθλητικές ομοσπονδίες κι ενώσεις να τροποποιήσουν (με αποφάσεις Δ.Σ. η Εκτελεστικής Επιτροπής) τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων τους για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Η τροπολογία Αυγενάκη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η διάταξη αυτή προβλέπει ότι επιτρέπεται η κατ΄ εξαίρεση τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς και των σχετικών προκηρύξεων.

Οι τροποποιήσεις που θα αποφασιστούν από τα αρμόδια όργανα της κάθε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής δεν απαιτείται να επικυρωθούν από γενική συνέλευση, ενώ η διάταξη ισχύει αποκλειστικά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Πρακτικά, με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για αναδιαρθρώσεις και απομένει να φανεί ποιες Λίγκες ή Ομοσπονδίες θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το «παράθυρο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό