18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Καταδικάζει η Νέα Αριστερά το ομοφοβικό καρναβάλι

Ειδήσεις Ελλάδα

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι εικόνες από το καρναβάλι στα Μωραΐτικα της Κέρκυρας, όπου σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα κάποιοι έφτιαξαν και έκαψαν ομοίωμα του Στέφανου Κασσελάκη ντυμένο με γυναικεία ρούχα.

Μεταξύ αυτών που καταδικάζουν το χυδαίο αυτό περιστατικό είναι και η Νέα Αριστερά που με σχετική ανακοίνωση αποδοκιμάζει την εν λόγω κίνηση.

«Οι άθλιες και χυδαίες πρωτοβουλίες όπως αυτή της αποκριάτικης εκδήλωσης στα Μωραΐτικα της Κέρκυρας νομιμοποιούν την ομοφοβία, το μίσος και τελικά το λιντσάρισμα και τη βία», τονίζεται σε σημερινή (11/3) ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Ακόμα πιο τραγικό είναι ότι σε αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν πολιτιστικά σωματεία και σύλλογος γονέων Δημοτικού Σχολείου. Ευθύνη όμως φέρουν και οι τοπικές Αρχές», προσθέτει.

Για να καταλήξει: «Η αναπαραγωγή στερεοτύπων μεσαιωνικών και κακοποιητικών στο όνομα της παράδοσης πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα».

Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μωραϊτίκων: «Δηλώνω πλήρη άγνοια»

Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μωραϊτίκων, Πέτρος Κοσμάς, με ανάρτηση του αναφέρει: «Από ό,τι πληροφορήθηκα, το ομοίωμα είχε ενδιαφέρουσα οπτική και από την πίσω μεριά του. Ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Μωραιτίκων, δηλώνω ντροπή και πλήρη άγνοια για το συμβάν, μιας και απουσίαζα από αυτή την εκδήλωση.

Συνεπώς, διαφοροποιούμαι πλήρως. Έχω ζητήσει έκτακτο Δ.Σ. και αναμένω για τις οποίες κινήσεις ληφθούν συλλογικά. Εάν βρω αντίσταση θα κινηθώ ως μονάδα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό