16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Καταδίκη σε θάνατο μέσω βιντεοκλήσης στη Σιγκαπούρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Δικαστής στη Σιγκαπούρη καταδίκασε έναν άνδρα σε θάνατο μέσω βιντεοκλήσης στο Ζoom για τον ρόλο του σε μια συμφωνία για εμπόριο ναρκωτικών: Όπως αναφέρει το Reuters, ο Πουνιθάν Γκενασάν, 37 ετών, από τη Μαλαισία, έμαθε την Παρασκευή πως θα απαγχονιστεί ως ο εγκέφαλος πίσω από μια συναλλαγή για ηρωίνη το 2011, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, με τη χώρα σε lockdown για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Για την ασφάλεια όλων όσων εμπλέκονται στις διαδικασίες, η ακρόαση…έγινε μέσω βιντεοδιάσκεψης» είπε στο Reuters εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης, επικαλούμενος περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω ιού. Ήταν η πρώτη ποινική υπόθεση όπου ανακοινώνεται εξ αποστάσεως θανατική ποινή στη Σιγκαπούρη, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των πολιτών έχουν επικρίνει τη χρήση βιντεοκλήσεων για την επιβολή ποινών. Σημειώνεται πως η οργάνωση Fair Trials είχε αναφέρει πως νωρίτερα μέσα στον μήνα στη Νιγηρία είχε επιβληθεί η πρώτη θανατική εξ αποστάσεως.

Ο δικηγόρος του Γκενασάν, Πίτερ Φερνάντο, είπε πως δεν ήταν αντίθετος στην αναγγελία μέσω Zoom, καθώς ο δικαστής ακουγόταν ξεκάθαρα και ότι δεν παρουσιάστηκαν άλλα νομικά επιχειρήματα. Ωστόσο, όπως τόνισε, ο πελάτης του εξετάζει το ενδεχόμενο έφεσης κατά της απόφασης.

Η ίδια η Zoom, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό