16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ειδικό Δικαστήριο: Αθώοι δήλωσαν Δ. Παπαγγελόπουλος

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου άρχισε η συνεδρίαση του Ειδικού  Δικαστηρίου με κατηγορουμένους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Και οι δύο κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο καθώς δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή η αναφορά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταθέσει το 2017, σε βάρος των τότε υπουργών Υγείας Κουρουμπλή – Ξανθού για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων της Novartis. 

Η Ελένη Τουλουπάκη αρνήθηκε την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας που της αποδίδεται, λέγοντας ότι τα ψεύδη θα αποδειχθούν, ενώ ο κ. Παπαγγελόπουλος, δήλωσε ότι είναι «αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας», συμπληρώνοντας πως «τα έγγραφα της καταγγελίας κατατέθηκαν στην εισαγγελέα Ελένη Ραϊκου (προκάτοχο της Ελένης Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς) και αυτή τα έθεσε στον φάκελο της Novartis».

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που του αποδίδεται, ότι ασκούσε πιέσεις σε εισαγγελείς που χειρίζονταν υποθέσεις, ο πρώην υπουργός είπε: «Σε ό,τι αφορά καταγγελίες από τους εισαγγελείς, θα αντικρούσω όχι με τον δικό μου λόγο στον δικό τους λόγο, αλλά με τον δικό τους λόγο, όπου κατέθεσαν (σε εισαγγελείς και τη Βουλή) διότι υπέπεσαν σε αντιφασεις που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. Τα ψεύδη τους είναι αυταπόδεικτα.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό