19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Κατάντια» η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «με χυδαίους υπαινιγμούς» προσπαθεί «να αποκομίσει μικροκομματικά και εκλογικά οφέλη» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση του βιασμού και της εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό. 

«Όλοι μας παρακολουθούμε σοκαρισμένοι αυτά τα φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της με υποδειγματικό τρόπο, η Δικαιοσύνη σίγουρα θα κάνει το δικό της με αυστηρότερα νομοθετικά εργαλεία και ότι η Πολιτεία θα μεριμνήσει για την τύχη και τη ζωή του κοριτσιού αλλά και των υπόλοιπων παιδιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει την πολιτική του απόγνωση με όχημα την αθλιότητα και τους χυδαίους υπαινιγμούς για να αποκομίσει μικροκομματικά και εκλογικά οφέλη. Αν μία λέξη μπορεί να περιγράψει αυτή την στάση είναι η λέξη κατάντια» ανέφερε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «η καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση ισοδυναμεί με συγκάλυψη» ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «αυτό που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κατάντια». Όπως είπε, «είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Είναι κατάντια στην πολιτική στην Ελλάδα σήμερα παρά τις διαφορές που έχουμε να υπονοεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι μπορεί η κυβέρνηση να παρακινήσει τον οποιοδήποτε λειτουργό να συγκαλύψει παιδεραστή. Αρνούμαι να μπω σε αυτή την κουβέντα». 

Σε ό,τι αφορά τον 53χρονο δήλωσε πως έχει διαγραφεί οριστικά από τη Ν.Δ. μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ενώ για τις συμβάσεις της εταιρείας του είπε πως έχει ακούσει ότι ήταν μέχρι και το 2016 και η νομιμότητά τους, μένει να αξιολογηθεί.

Για τα ελληνοτουρκικά

Eρωτηθείς για το θέμα της τροπολογίας Μενέντεζ, που αφορά την προμήθεια των F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, τόνισε πως η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να καταλήξει. Σημείωσε ότι είναι γνωστές οι αντιδράσεις από τη Βουλή των ΗΠΑ και οι δηλώσεις γερουσιαστών και υπογράμμισε πως «σε κάθε περίπτωση όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε αξιοποιήσει το χρόνο ώστε να ενημερώσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα πρέπει να σκεφτούν την προμήθεια με εξοπλιστικά της Τουρκίας ενώ έχει αλλάξει καταλυτικά η ισορροπία ισχύος στο πεδίο υπέρ της χώρας μας».

Για το ενδεχόμενο της συνάντησης του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Χουλουσί Ακάρ και για το αν μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η απαρχή για την αποκλιμάκωση, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως κάθε συνάντηση, κάθε βήμα διαλόγου είναι και ένα βήμα εκτόνωσης της έντασης «και μια έμπρακτη απόδειξη ότι συνειδητοποιούν το αδιέξοδο της προκλητικής τακτικής που ακολουθεί η Τουρκία εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Για το θέμα των κυρώσεων που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως το πλαίσιο των κυρώσεων είναι ήδη διαμορφωμένο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ενεργοποιηθεί. Σημείωσε ότι οι κυρώσεις έχουν διπλό χαρακτήρα, έχουν συνέπειες αλλά και αποτρεπτικό ρόλο. «Η χώρα μας έχει αποδείξει πολύ αποτελεσματικά ότι έχει αυξήσει την επιρροή των ελληνικών θέσεων», υπογράμμισε.

Απέναντι στο ενδεχόμενο η Τουρκία να κάνει πράξη τις απειλές Μπαχτσελί και να κόψει το φυσικό αέριο προς την Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η χώρα μας είναι θωρακισμένη σε όλα τα επίπεδα και πάντοτε κατάλληλα προετοιμασμένη ώστε αποτελεσματικά να απαντά στην οποιαδήποτε πρόκληση. Σχετικά με τη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως ανησυχεί το σύνολο της ΕΕ και των συμμάχων στο ΝΑΤΟ, το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται με τρόπο ευθυγραμμισμένο σχετικά με τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Για την ενεργειακή κρίση

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε για την αντίδραση της Ε.Ε. στην ενεργειακή κρίση ενόψει της συνόδου κορυφής την επόμενη εβδομάδα. «Εμείς θα επιμείνουμε στην ανάγκη λήψης αποφάσεων. Αξιολογήσαμε ως θετικό βήμα την επιστολή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι θέσεις μας είναι γνωστές και έχουμε δημιουργήσει ισχυρό κύμα υποστήριξης. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Οι προτάσεις μας πρέπει να υιοθετηθούν. Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει ουσιαστικά τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις» σημείωσε.

Απαντώντας στην κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς αλλά και για την πρότασή του για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως “δεν έχω καταλάβει αν μας κατηγορεί που στηρίξαμε την κοινωνία και τις επιχειρήσεις στην πανδημία”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε μία σειρά από μέτρα στο πακέτο των 44 εκ. ευρώ που διέθεσε η κυβέρνηση όπως η πληρώμη των ενοικιών των επιχειρήσεων, των μισθών, των ασφαλιστικών εισφορών. “Διαφωνεί ο κ. Ανδρουλάκης με αυτό, αλλά διστάζει να το πει καθαρά”, συνέχισε ενώ για το θέμα του ΦΠΑ εξήγησε πως η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για τους λόγους για τους οποίους αξιολογεί ότι το μέτρο δεν θα προσέφερε σημαντικά οφέλη αλλά αντίθετα θα προκαλούσε πρόσθετα προβλήματα στη δυνατότητα του κράτους να στηρίζει την κοινωνία και οριζόντια και στοχευμένα.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ελλάδα έχουμε την 3η ακριβότερη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη αλλά και για την επιστολή της ΡΑΕ, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως η χώρα μας το Σεπτέμβριο είχε τη 2η φτηνότερη τιμή στην ενέργεια και καθεμιά και καθένας γνωρίζει πόσο πλήρωνε πέρσι, πόσο τώρα και πόσο σημαντική είναι η επιδότηση. Για την επιστολή της ΡΑΕ , είπε ότι στην ουσία της έχει απαντηθεί από το υπουργείο ενέργειας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό