18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κανείς για την ηλεκτρική ενέργεια δεν θα μείνει εκτός οικονομικής ενίσχυσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Την απόφαση για στήριξη όλων των καταναλωτών όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου με την  επισήμανση ότι «για όσο διαρκεί η κρίση θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών».

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε μιλώντας στο Mega ότι «η στήριξη θα εξακολουθεί να έχει οριζόντιο χαρακτήρα. Όλοι θα έχουν στήριξη. Προφανώς, για κάποιες καταναλώσεις που θα πετυχαίνουμε ορισμένους στόχους εξοικονόμησης, θα υπάρχει μια παραπάνω ενίσχυση, αλλά ακόμη και αυτοί που δεν πετυχαίνουν τους στόχους, θα είναι μέσα στο πλαίσιο της στήριξης. Κανείς για την ηλεκτρική ενέργεια δεν θα μείνει εκτός της οικονομικής ενίσχυσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το επίδομα θέρμανσης φέτος θα είναι αρκετά πιο διευρυμένο σε σχέση με πέρυσι και ως προς το οικονομικό ύψος και ως προς την περίμετρο των ανθρώπων που θα το δεχτούν και πως θα ενισχυθούν και οι καταναλωτές του φυσικού αερίου, που φέτος προδιαγράφεται, δυστυχώς, πολύ δύσκολος ο χειμώνας γι΄ αυτούς.

«Μιλάμε για 10 και 12 φορές αυξημένη τιμή. Θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα», πρόσθεσε σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός, το περασμένο Σάββατο στη ΔΕΘ, έδωσε τον οδικό χάρτη και «για όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών».

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια, που αρχίζουν σιγά-σιγά να το υιοθετούν και άλλες χώρες και το οποίο δίνει τη δυνατότητα άντλησης πόρων προς το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, αλλά και συμμετοχή του Κρατικού Προϋπολογισμού, για να ενισχύονται οι καταναλωτές.

Δεύτερον, είπε ότι η απόδοση της οικονομία και οι δυναμικοί ρυθμοί ανάπτυξης παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, χωρίς να εκτροχιαζόμαστε δημοσιονομικά, να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις και οριζόντιες και στοχευμένες.

Τρίτον, επισήμανε ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση μπορεί να αυξάνει τον πλούτο της χώρας, να δημιουργεί δουλειές, να δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να μπορεί να βελτιώνει τις συνθήκες της ζωής του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό