18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κανένας συμβιβασμός για διετές Παγκόσμιο Κύπελλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η FIFA θα διοργανώσει σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει τα σχέδιά της για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, αλλά ο μεγαλύτερος αντίπαλός της, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, δεν δείχνει σημάδια παραίτησης.

«Από όσο γνωρίζουμε η FIFA συνεχίζει να επιδιώκει το έργο, αν και υπάρχουν κάποια σημάδια από διαφορετικές πλευρές ότι μπορεί να μην το συνεχίσουν μέχρι το τέλος», δήλωσε ο επικεφαλής της UEFA σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική. Μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχουν 211 ομοσπονδίες, δηλαδή 500 άτομα στην τηλεδιάσκεψη. Δεν περιμένω κάτι πολύ βαθύ».

«Αλλά θα ακούσουμε, θα δούμε και θα πράξουμε ανάλογα. Προς το παρόν δεν έχουμε καν την ατζέντα της Δευτέρας. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι λέγεται “Μέλλον του ποδοσφαίρου”, που μπορεί να σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα», είπε.

Ο Βίκτορ Μονταλιάνι, βασικός σύμμαχος του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και επικεφαλής της CONCACAF, δήλωσε στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα ότι τείνει προς μια συμβιβαστική λύση.

Ο Μονταλιάνι πρότεινε την ιδέα μιας ανανεωμένης έκδοσης του πρώην Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ή μιας παγκόσμιας εκδοχής του Nations League, ως εναλλακτικές σε ένα διετές Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όμως, ο Τσέφεριν δήλωσε ότι δεν είδε συγκεκριμένες προτάσεις ή λεπτομέρειες της ιδέας. «Έχω βαρεθεί να ακούω προτάσεις ή να διαβάζω για προτάσεις στα μέσα ενημέρωσης», είπε.

«Θα μπορούσα να είμαι αφελής, αλλά εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να μιλάμε με κάποια τεκμηρίωση, με συγκεκριμένες προτάσεις, με κάποιες σοβαρές ιδέες και να μην περιμένουμε μέχρι το πρωί που θα έρθουν οι εφημερίδες για να δούμε ποια είναι η νέα πρόταση ορισμένων συναδέλφων μας», πρόσθεσε.

Ο Τσέφεριν είπε ότι ελπίζει η FIFA και οι συνομοσπονδίες να αρχίσουν να επικεντρώνονται στο μελλοντικό σχήμα του προγράμματος διεθνών αγώνων, το οποίο πρέπει να συμφωνηθεί για την περίοδο μετά το 2024.

«Το πρόβλημα είναι πως όλα είναι αλληλένδετα. Λαμβάνουμε προτάσεις για διάφορες διοργανώσεις και γι΄ αυτό οι συζητήσεις για το διεθνές καλαντάρι αγώνων αργούν πάντα».

«Δεν έχουμε καν αρχίσει να συζητάμε για το ημερολόγιο εξαιτίας όλων εκείνων των ιδεών που έχουν συμβεί. Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να συζητάμε το διεθνές ημερολόγιο σύντομα, μετά το νέο έτος», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό