23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Καμία απόφαση για εμπάργκο πετρελαίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στην επιβολή εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ρωσίας, αλλά η κίνηση αυτή δεν έχει βγει ακόμη από το τραπέζι, δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών δεν έλαβαν λάβει ακόμη απόφαση για πιθανούς περιορισμούς στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία. Διεξήχθη μόνο μια γενική συζήτηση», δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. μετά την υπουργική συνάντηση στο Λουξεμβούργο.

Ωστόσο, ένα τέτοιο εμπάργκο δεν μπορεί να αποκλειστεί στο πλαίσιο των πρόσθετων κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. «Τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο», είπε ο Μπορέλ.

Ο λογαριασμός για τις εισαγωγές πετρελαίου είναι τέσσερις φορές υψηλότερος από εκείνον για το φυσικό αέριο πέρυσι,πρόσθεσε. Ο Μπορέλ σημείωσε ότι είναι σημαντικό να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. το συντομότερο δυνατό. Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμβάλλει στη στρατηγική αυτονομία της διεθνούς κοινότητας. Ωστόσο, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών  δεν μπορεί να αντισταθμίσει μια πιθανή διακοπή του ρωσικού πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Μοχάμεντ Μπαρκίντο στην Ε.Ε., σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό