16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Καλόγριες μετέτρεψαν μοναστήρι του 16ου αιώνα σε Airbnb

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην ιδέα του Airbnb υπέκυψαν μοναχές της μονής του 16ου αιώνα στην Σεβίλλη της Ισπανίας, καθώς αποφάσισαν να μετατρέψουν ορισμένους χώρους του μοναστηρίου, νοικιάζοντας τους σε τουρίστες με σκοπό να βγάλουν περισσότερα χρήματα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε όταν οι καλόγριες της μονής συνειδητοποίησαν πως δεν μπορούσαν να αυξήσουν το εισόδημά τους από την πώληση παραδοσιακών γλυκών. Έτσι επέλεξαν να στραφούν στην εκμετάλλευση της μονής μέσω Airbnb, προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Μάλιστα, επειδή δεν μπορούν να το διαχειριστούν οι ίδιες λόγω των καθηκόντων τους και του τρόπου ζωής τους, έχουν αναθέσει τους χώρους σε εταιρεία, λαμβάνοντας ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη αξιοποίησής τους.

Τα εν λόγω διαμερίσματα βρίσκονται εντός των τειχών του μοναστηριού το οποίο φιλοξενεί μια κοινότητα μοναχών που ανήκουν στο κλειστό Τάγμα της Αγίας Κλάρας. Τα δωμάτια μπορούν να ενοικιαστούν μεταξύ €90 και €180 για ελάχιστη διαμονή δύο διανυκτερεύσεων στη μονή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ αρχικά είχαν προγραμματίσει μια μακροπρόθεσμη ενοικίαση του διαμερίσματος που καταλάμβανε ο θυρωρός τους και η οικογένειά του, μετά την αναχώρησή τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σύντομα ενοίκια θα ήταν πιθανώς πιο αποδοτικά.

Σημειώνεται πως η ιστορική μονή έχει προσελκύσει κυρίως τουρίστες από το εξωτερικό και όχι Ισπανούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό