18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο O.J. Simpson και το «κυνηγητό του αιώνα» με τους 95 εκατ. τηλεθεατές

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο OJ Simpson άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών νικημένος από τον καρκίνο του προστάτη. Μπορεί να μην ήταν άμεσα συνδεδεμένος με το αυτοκίνητο αλλά έμεινε στην ιστορία, ως επιβάτης σε ένα λευκό Ford Bronco. Το αυτοκίνητο συμμετείχε σε ένα κυνηγητό χαμηλών ταχυτήτων, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς. Το Bronco βρίσκεται σε ένα μουσείο εγκλήματος του Τενεσί.

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μουσείο Oj Simpson

Ένα από τα ζωντανά τηλεοπτικά γεγονότα με τις περισσότερες προβολές στην τηλεόραση της Αμερικής έγινε σε … αργή κίνηση. Το βράδυ της Παρασκευής, 17 Ιουνίου 1994, ένα λευκό Ford Bronco με πινακίδα Καλιφόρνιας 3DHY503 κινήθηκε αργά στους αυτοκινητόδρομους της νότιας Καλιφόρνια. Το οδηγούσε ο πρώην αθλητής του NFL, Al Cowlings, έχοντας στο πίσω κάθισμα τον: OJ Simpson. Ο θρύλος του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου γνωστός ως «The Juice», φέρεται να είχε ένα όπλο στο κεφάλι του και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την καταδίωξη του υπόπτου για τη δολοφονία με χαμηλή ταχύτητα, το διαβόητο αυτοκίνητο βρίσκεται σε ένα μουσείο εγκλήματος του Τενεσί. Σχεδόν 100 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν στη ζωντανή καταδίωξη.

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μουσείο Oj Simpson

Πέντε μέρες πριν, η πρώην σύζυγός του Nicole Brown Simpson και ο φίλος της Ron Goldman είχαν δολοφονηθεί και ο Simpson θεωρήθηκε ύποπτος την επόμενη μέρα. Αρχικά έδειξε πως συμμορφώθηκε με την απόφαση των αρχών, αλλά ξαφνικά οδήγησε την αστυνομία (και τον κόσμο) σε μια καταδίωξη 100 χλμ κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων Santa Ana (5), Artesia (91) και του San Diego (405), που ξεκίνησε στις 5:56 μ.μ. μέχρι να φτάσει Το σπίτι του στο Brentwood στις 7:57 μ.μ. όπου παραδόθηκε, σύμφωνα με τους LA Times.

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ Δίκη Oj Simpson

Με περίπου 95 εκατομμύρια θεατές να παρακολουθούν τη ζωντανή καταδίωξη, η οποία διέκοψε ακόμη και το 5ο παιχνίδι των τελικών του NBA μεταξύ των New York Nicks και των Houston Rockets, το λευκό Ford Bronco του 1993 έγινε συνώνυμο με τη δίκη που ακολούθησε, όπου ο Simpson αθωώθηκε.

Όχι ένα αλλά δύο Bronco

Στην πραγματικότητα εμπλέκονταν δύο Ford Bronco στην υπόθεση – το αυτοκίνητο του Simpson, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κτήμα του στο Rockingham με ίχνη από το αίμα των θυμάτων (αυτό το αυτοκίνητο έχει καταστραφεί από την αστυνομία) και το αυτοκίνητο του Cowlings, το οποίο ξεκίνησε την καταδίωξη (με χαμηλή ταχύτητα). Τραγική ειρωνεία: Ο Oj Simpson ήταν πρεσβευτής της Ford από το 1975 μέχρι την ημέρα της καταδίωξης.

Η συνέχεια της ιστορίας του λευκού Bronco

Μετά από δύο ώρες στο κέντρο της δημοσιότητας, το όχημα καταδίωξης πωλήθηκε από τον Cowlings στην εταιρεία Starifacts για 75.000 $ (όχι άσχημα για ένα αυτοκίνητο αξίας 1.800 $). Ο πρώην ατζέντης του Simpson, Mike Gilbert, παρενέβη και ακύρωσε την πώληση όταν ανακάλυψε την πρόθεση της εταιρείας. «Ανακαλύψαμε ότι η εταιρεία επρόκειτο να νοικιάσει το όχημα σε μια εταιρεία στο Λος Άντζελες που ονομάζεται Grave Line Tours και η οποία επισκεπτόταν διάσημους τάφους», είπε ο Gilbert στο ESPN και πρόσθεσε: «Δεν θέλαμε ο Oj να συνδεθεί με αυτό».

Αντίθετα, ο Gilbert και δύο φίλοι του έδωσαν στον Cowlings 75.000 δολάρια για το αυτοκίνητο – και για χρόνια το διαβόητο Bronco απλώς καθόταν σε ένα γκαράζ. Το 2012, οι ιδιοκτήτες έλαβαν μια προσφορά από το Luxor Hotel του Λας Βέγκας — και εκτέθηκε μπροστά από το ξενοδοχείο ως μέρος μιας έκθεσης αθλητικών αναμνηστικών.

Το αυτοκίνητο εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της εκπομπής Pawn Stars (Οικογένεια Ενεχυροδανειστών) το 2017, όπου και το αγόρασαν. Τώρα αυτοί το έχουν δανείσει η στο Μουσείο Εγκλήματος του Αλκατράζ στο Pigeon Forge του Τενεσί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό