16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Καλωσόρισε τη νέα Maserati GranTurismo.

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Maserati δεν έχει παρουσιάσει τη νέα GranTurismo επίσημα ακόμα αλλά σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 10 ημερών, έχει αποκαλύψει τόσο την αμιγώς ηλεκτρική “Folgore” όσο και την standard, βενζινοκίνητη έκδοση! Περίεργη τακτική για ένα μοντέλο που η ίδια η εταιρία αποκαλεί ένα “πραγματικό σύμβολο” αλλά είναι κι αυτός ένας τρόπος να παραμείνεις στην επικαιρότητα.

Η ολοκαίνουρια Maserati GranTurismo λοιπόν, αποκαλύπτεται μπροστά μας τόσο στην έκδοση Modena όσο και στην Trofeo με την ιταλική μάρκα να μην παρέχει πολλές λεπτομέρειες όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου αλλά να δηλώνει πως ανάμεσα στα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα θα βρίσκεται και ο Nettuno V6 που χρησιμοποιείται στην MC20. Εκεί, ο twin-turbo βενζινοκινητήρας των 3.0 λίτρων παράγει 630 ίππους και 730 Nm ροπής αλλά η λογική λέει πως στην GranTurismo αυτά τα νούμερα θα είναι μικρότερα. Μένει να μάθουμε το πόσο, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η ηλεκτρική GranTurismo Folgore που στην κορυφαία έκδοση της θα προσφέρει μέσω 3 ηλεκτροκινητήρων, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.200 ίππους. Αυτοί είναι αρκετοί για να επιταχύνουν το πολυτελές coupe στα 100 km/h σε 2.7 δευτερόλεπτα, έναν χρόνο πού δύσκολα μπορεί να πλησιάσει η βενζινοκίνητη έκδοση.

Η Maserati δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ακριβή ημερομηνία παρουσίασης της νέας GranTurismo, η οποία οφείλουμε να σημειώσουμε πως ενώ διαφέρει σημαντικά από τον προκάτοχο του, έχει καταφέρει να παραμείνει άμεσα αναγνωρίσιμη ως Maserati και ταυτόχρονα, να διατηρήσει την ελκυστικότητα του προκατόχου της, ακόμα και με τα στοιχεία της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της εταιρίας, τα οποία και υιοθετεί φυσικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολλά από την Maserati τα επόμενα χρόνια καθώς η γκάμα της είναι γερασμένη (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και ως μέρος της Stellantis είναι έτοιμη να κάνει τα πρώτα θαρραλέα βήματα στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό