17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Και η BYD ετοιμάζει ένα plug-in υβριδικό pickup!

Ειδήσεις Ελλάδα

Για μία εταιρία η οποία σέβεται τον εαυτό της και την προσπάθεια που κάνει με τα πρώτα βήματα της στην παγκόσμια αγορά οφείλει να έχει παρουσία στις περισσότερες, αν όχι σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες. Ανάμεσα σε αυτές όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο είναι η κατηγορία των pickup και η BYD που θέλει να επαναλάβει την επιτυχημένη πορεία της στην κινέζικη αγορά και εκτός αυτής, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου που θα σταθεί απέναντι σε καταξιωμένους αντιπάλους όπως το Ford Ranger, το Toyota Hilux αλλά και το επερχόμενο (και αμιγώς ηλεκτρικό) Isuzu D-Max BEV.

Το λανσάρισμα  του νέου μοντέλου είναι προγραμματισμένο για αργότερα εντός του τρέχοντος έτους και όπως ανακοίνωσε η κινέζικη εταιρία, αρχικά θα είναι διαθέσιμο ως plug-in υβριδικό, με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση να ακολουθεί στο μέλλον. Σε αυτή τη φάση, βαρύ καμουφλάζ καλύπτει την πλειοψηφία των επιφανειών αλλά μπορούμε να διακρίνουμε κάποιες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα η τετραγωνισμένη μάσκα με τα LED φωτιστικά σώματα, η προτεταμένη γρίλια και ο… εκφραστικός προφυλακτήρας με το προστατευτικό στο κάτω μέρος του ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τα τονισμένα φτερά και τα μεγάλα πίσω φανάρια. Η BYD δεν παρέχει επιπλέον πληροφορίες αναφορά με το design του επερχόμενου μοντέλου ενώ αποκαλύπτει ακόμα λιγότερα για τα μηχανικά του καθώς το μόνο που είναι γνωστό σε αυτό το σημείο είναι ότι το νέο pickup θα είναι ένα όχημα “νέας ενέργειας”, ένας όρος που χρησιμοποιείται στην Κίνα για τα PHEV και τα EV.

Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνουν οι φήμες που κυκλοφορούν να καλύψουν τα κενά. Λέγεται λοιπόν ότι το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο που θα αναλάβει την κίνηση του pickup της BYD βασίζεται σε έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων και 2 ηλεκτροκινητήρες. Το εξηλεκτρισμένο σύνολο φημολογείται πως θα παρέχει αυτονομία μηδενικών εκπομπών ρύπων της τάξης των 100 χιλιομέτρων, συνολική εμβέλεια που θα υπερβαίνει τα 1.000 χιλιόμετρα καθώς και δυνατότητες τετρακίνησης ενώ φημολογείται ότι θα προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες φόρτωσης και ρυμούλκησης. Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρία και θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η BYD δηλώνει πάντως ότι το νέο pickup της θα λανσαριστεί στην παγκόσμια αγορά, χωρίς να διευκρινίζει ποιες περιοχές περιλαμβάνονται στα πλάνα της. Υποθέτουμε ότι χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Αυστραλία και η Ν. Αφρική όπου τα pickup απολαμβάνουν εξαιρετικά υψηλά ποσοστό δημοτικότητας σίγουρα θα ανήκουν στους πρώτους στόχους της BYD ενώ δεν αποκλείεται και η ευρωπαϊκή αγορά. Περιμένουμε με ανυπομονησία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό