17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Καθάρισε» το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός και… απομάκρυνε τον Ολυμπιακό από τον τίτλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό (2-0) και παρέμεινε «ολοζώντανος» στη μάχη του τίτλου. Βαθμολογικό «πλήγμα» για τους Πειραιώτες που απομακρύνθηκαν από την κορυφή. Ο Μπερνάρ και ο Γερεμέγεφ πέτυχαν τα δύο γκολ για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Οι «πράσινοι» κέρδισαν σε ντέρμπι για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Απρίλιο και είναι στο -3 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -1 από την δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ. Στην 4η θέση ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι στο -6 από το «τριφύλλι»!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με επιθετική διάθεση και πλησίασε στο γκολ στο 7ο λεπτό. Ο Μπερνάρ έστρωσε στον Μπακασέτα και το σουτ του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας το έβγαλε με εντυπωσιακή επέμβαση ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» στις ευκαιρίες στο 20′, με άστοχη κεφαλιά του Ροντινέι, αλλά οι «πράσινοι» σκόραραν στο 25′.

Ο Μπακασέτας τροφοδότησε κάθετα τον Παλάσιος, εκείνος έκανε το γύρισμα για τον Μπερνάρ και ο Βραζιλιάνος με την… δεύτερη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η πρώτη προσπάθειά του είχε πάει στο δοκάρι. Η ομάδα του Καρβαλιάλ ήταν πολύ απειλητική στις αντεπιθέσεις και με κορυφαίο στο πρώτο μέρος τον Ροντινέι, πλησίασε στο γκολ στο 36′ με… ακρωβατικό σουτ του Αλεξανδρόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από νωρίς… και στο δεύτερο ημίχρονο να βρει γκολ και τα κατάφερε στο 60ο λεπτό. Οι παίκτες του Τερίμ κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα κι αυτή έφτασε στα δεξιά στον Μπακασέτα. Εκείνος έβγαλε τη σέντρα και ο Γερεμέγεφ με κεφαλιά νίκησε εξ επαφής τον Πασχαλάκη και έκανε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ στο 64ο λεπτό, αλλά ο Ντραγκόφσκι νίκησε τον Ελ Κααμπί σε τετ-α-τετ. Σπουδαία επέμβαση πραγματοποίησε ο Πολωνός και σε δυνατό σουτ του Φορτούνη (85′), ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Τσέριν (82′).

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Χουάνκαρ (62′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ (89′ Βιλένα), Μπακασέτας (89′ Ακαϊντίν), Παλάσιος (79′ Μαντσίνι), Γερεμέγεφ (79′ Τζούρισιτς).

Ολυμπιακός (Κ. Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα (46′ Κίνι), Κάρμο, Ντόη, Ροντινέι, Έσε (77′ Όρτα), Αλεξανδρόπουλος (46′ Φορτούνης), Τσικίνιο, Ρίτσαρντς (46′ Ελ Κααμπί), Μασούρας, Ναβάρο (70′ Ποντένσε).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό