21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Κίνημα αντίστασης η Χαμάς», πυρά σε ΗΠΑ με τον Φιντάν στην Ουάσιγκτον

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από αρκετό ο καιρό ο Ταγίπ Ερντογάν Ταγίπ Ερντογάν ανέλαβε ξανά τον ρόλο του υπερασπιστή της Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά ένα κίνημα αντίστασης».

Ήταν 19 Δεκεμβρίου του 2023 όταν ο Ερντογάν αναφέρθηκε τελευταία φορά στη Χαμάς. Ο Τούρκος πρόεδρος αν και όλο αυτό το διάστημα εξαπέλυε μύδρους εναντίον του Ισραήλ και του Μπενιαμίν Νετανιάχου απείχε στο πλαίσιο και της προσέγγισης με ΗΠΑ να αναφερθεί στη Χαμάς.

Σήμερα (8/3) μετά από σχεδόν 3 μήνες ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση αλλά ένα κίνημα αντίστασης, ενώ χαρακτήρισε φασιστική την κυβέρνηση Νετανιάχου.

«Αν η Χαμάς ήταν τρομοκρατική οργάνωση όπως λένε, θα ήταν αυτοί που θα τη διαφήμιζαν περισσότερο. Μακάρι να ήταν η Χαμάς όπως λένε. Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση όπως λένε, είναι κίνημα αντίστασης. Ως Τουρκία, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τερματίσουμε την καταπίεση στη Γάζα. Η ισραηλινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον Νετανιάχου  είναι φασιστική. Η ναζιστική νοοτροπία, που χθες ήθελε να καταστρέψει πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα τους Εβραίους, με τον ισχυρισμό μιας ανώτερης φυλής, βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση του Ισραήλ» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. 

Παράλληλα, την ώρα που ο Χακάν Φιντάν βρίσκεται στις ΗΠΑ έχοντας συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και ευρωπαϊκά κράτη χαρακτηρίζοντας τους ως «προστάτες δολοφόνων».

«Τα αμερικανικά και τα ευρωπαϊκά κράτη που ενθάρρυναν και υποστήριξαν το Ισραήλ έχουν μείνει στην ιστορία ως προστάτες των δολοφόνων γυναικών και παιδιών. Για να σωθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αυτά τα κράτη πρέπει πρώτα να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να διορθώσουν τα λάθη τους. Στην πραγματικότητα, ακόμη και το να θεωρείται κανείς δίπλα-δίπλα με τη διοίκηση είναι από μόνο του μια βαριά τιμωρία, μια ντροπή. Γιατί ο Νετανιάχου και η ισραηλινή διοίκηση που ηγείται είναι δολοφόνοι», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό