21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κίνα: Στα άκρα το κομμουνιστικό κόμμα κατά των διαδηλωτών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κίνα εξακολουθεί να συγκλονίζεται από τις διαδηλώσεις κατά των υγειονομικών περιορισμών και υπέρ περισσότερων ελευθεριών στις μεγάλες πόλεις. Το κύριο όργανο ασφαλείας του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος ζητεί την «καταστολή» των «εχθρικών δυνάμεων»!

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κίνα, η Επιτροπή πολιτικών και δικαστικών υποθέσεων του κομμουνιστικού κόμματος, απαίτησε να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις από τις εχθρικές, όπως τις χαρακτήρισε, δυνάμεις.

Στο κείμενο που συνέταξε το κύριο κινεζικό όργανο θεωρείται καθοριστικής σημασίας η «δριμεία καταστολή σύμφωνα με τον νόμο των εγκληματικών ενεργειών που επιδιώκουν να ανατρέψουν την κοινωνική τάξη, αλλά και την προστασία με αποφασιστικότητα της κοινωνικής σταθερότητας».

Σε ισχύ εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, η κινεζική πολιτική για μηδενικά κρούσματα Co ήταν ο στόχος των διαδηλώσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο (26-27.11.2022) σε αρκετές πόλεις, του μεγαλύτερου κινήματος διαμαρτυρίας μετά τις κινητοποιήσεις υπέρ της δημοκρατίας που κατεστάλησαν βίαια το 1989.

Η διαμαρτυρία αυτή διεξάγεται έχοντας ως υπόβαθρο τις βαθιές απογοητεύσεις από το πολιτικό σύστημα.

Βίντεο από τις αντικαθεστωτικές κινητοποιήσεις:

Μια μεγάλη αστυνομική δύναμη που αναπτύχθηκε στις μεγάλες πόλεις της χώρας φάνηκε ωστόσο ότι απέτρεψε την Τρίτη (29.11.2022) τους διαδηλωτές, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στο Πεκίνο και τη Σανγκάη.

ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό