23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κάτω από την ίδια στέγη: Τέσσερις τρόποι για να ανανεώσεις τη σχέση με τον σύντροφό σου

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν ψάχνεις το πώς η σχέση σας μπορεί να αποκτήσει και πάλι ενδιαφέρον, αυτό το άρθρο είναι για εσένα

Είσαι χρόνια με τον σύντροφό σου. Πολλά χρόνια. Έχετε κάνει το επόμενο βήμα και μένετε μαζί. Στην αρχή, όλα έμοιαζαν τέλεια. Αυτή η αλλαγή σας έκανε πιο δεμένους ενώ έφερε κι έναν νέο αέρα στη σχέση σας. Εκεί που νόμιζες ότι τον ήξερες (σχεδόν) απ’ έξω κι ανακατωτά, είδες ότι υπήρχαν ακόμα πράγματα που δεν τα φανταζόσουν.

Να όμως, που περάσατε και αυτό το στάδιο και φτάσατε εκεί που δεν θέλατε. Είστε τόσο καιρό μαζί, έχετε δει τόσο πολύ ο ένας τον άλλο, ξέρετε τα καλά και τα στραβά του, πολύ θέλει να υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι βαριέσαι κάπως; Κι εσύ και αυτός, δηλαδή. Και τώρα τι κάνεις; Αν ψάχνεις το πώς η σχέση σας μπορεί να αποκτήσει και πάλι ενδιαφέρον, μπορείς να συνεχίζεις να διαβάζεις.

#1 Δώστε χώρο ο ένας στον άλλο

Μετά από τόσο καιρό μαζί, δεν νομίζεις ότι χρειάζεται (για να μην πούμε ότι επιβάλλεται) χρόνος και χώρος μόνο για εσένα -και για εκείνον; Ευκαιρία να ξεκινήσεις μία νέα δραστηριότητα (πόσο καιρό λες ότι θες να ξεκινήσεις εκείνα τα μαθήματα κεραμικής;). Ή μπορεί να θέλεις απλά να πας μόνη σου μία βόλτα. Αντίστοιχα, αν ζητήσει ο σύντροφός σου λίγο χρόνο μόνο για τον εαυτό του, μην φρικάρεις. Είπαμε, η ανανέωση έρχεται -και- όταν ο καθένας είναι ελεύθερος μέσα στη σχέση να κάνει πράγματα μόνος του.

#2 Περάστε ουσιαστικό χρόνο μαζί

Όσο απαραίτητο είναι να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας, άλλο τόσο απαραίτητο είναι να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί και να επικοινωνείτε ουσιαστικά. Μπορεί να κάθεστε μαζί το βράδυ στο σαλόνι, αλλά ο ένας να στέλνει συνέχεια μηνύματα με την παρέα και ο άλλος να βλέπει βιντεάκια στο Instagram και το TikTok. Σου θυμίζει κάτι;

Όταν είστε μαζί, αφήστε τα κινητά σας στην άκρη -τουλάχιστον για ένα μέρος κοινού χρόνου σας. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να επικεντρωθείτε ο ένας στον άλλο και να ακούσετε πραγματικά τι έχει να σας πει, όσο ασήμαντο και αν είναι. Ακόμα και αυτή η μικρή κίνηση, επικοινωνία είναι.

#3 Προγραμματίστε ένα ταξίδι

Τα ταξίδια ανανεώνουν και το ξέρεις. Τόσο οι νέοι προορισμοί, όσο και οι νέες εικόνες και εμπειρίες «σπάνε» τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Προγραμματίστε ένα ταξίδι μαζί, ιδανικά σε κάποιον προορισμό που δεν τον έχει επισκεφτεί κάποιος από τους δυο σας. Εάν δεν σας το επιτρέπει ο χρόνος και το budget σας, μπορείτε να πάτε μία μονοήμερη εκδρομή κάπου πιο κοντά. Δεν έχει σημασία να είναι κάτι γκράντε. Η ιδέα είναι να περάσετε μαζί χρόνο που δεν περιλαμβάνει λιώσιμο στον καναπέ ή τα εβδομαδιαία ψώνια στο σουπερμάρκετ.

#4 Let’s get physical

Κάτι ήξερε η Olivia Newton-John όταν το τραγουδούσε. Καλά κατάλαβες, δεν εννοούμε να πάτε μαζί γυμναστήριο -αν και αυτό θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος να περάσετε ουσιαστικό χρόνο μαζί (βλ. #2). Εννοούμε να επιδιώκεις να έρθεις *πολύ κοντά* με τον σύντροφό σου -όχι περιστασιακά, αλλά σταθερά.

Όσο περισσότερα χιλιόμετρα -και χρόνια- γράφει η σχέση, τόσο λιγότερη σημασία δίνετε στο σεξ και τη σωματική επικοινωνία. Το ξέρεις όμως, ότι αυτά αποτελούν από τα πιο σημαντικά στοιχεία που χτίζουν την οικειότητα με τον σύντροφό σου, έτσι; Δώσε, λοιπόν, στο σεξ τη σημασία που του αναλογεί.

Στην αρχή, η συγκατοίκηση μοιάζει με όνειρο. Για να μην καταλήξει εφιάλτης (ok, βαριά λέξη, αλλά κατάλαβες), χρειάζεται προσπάθεια. Αν και η ανανέωση δεν είναι εύκολη διαδικασία, μπορεί να γίνει αν έχετε και οι δυο σας διάθεση. Κάτι μας λέει ότι την έχετε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό