21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κάμερες κυνηγοί της ηχορύπανσης στους δρόμους της Βρετανίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε στους κεντρικούς δρόμους του Παρισιού η τοποθέτηση ραντάρ που διαπιστώνουν την παραπάνω από το φυσιολογικό παραγωγή θορύβου στο σημείο στο οποίο βρίσκονται, να εντοπίζουν το όχημα που παράγει την ηχορύπανση και να καταγράφουν την πινακίδα του για τα… περαιτέρω.

Ανάλογη κίνηση κάνει η Βρετανία η οποία όπως έγινε γνωστό θα αρχίσει να τοποθετεί σε διάφορα σημεία κάμερες που έχουν την ίδια ικανότητα με τα παρισινά ραντάρ. Οι κάμερες μπορούν να εντοπίζουν οχήματα που προκαλούν ηχορύπανση και να καταγράφουν τα στοιχεία τους.

Οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε πρώτη φάση σε διάφορα οδικά δίκτυα της Βρετανίας στα οποία πραγματοποιούνται συχνά «κόντρες», παράνομοι αγώνες ταχύτητας, όπου συμμετέχουν συνήθως νεαρής ηλικίας άτομα που έχουν τροποποιήσει τα αυτοκίνητα τους (μηχανές, εξατμίσεις) με τρόπο τέτοιο ώστε ανάμεσα στα άλλα να παράγουν πολύ μεγάλο θόρυβο.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες η ηχορύπανση στις αστικές περιοχές συνδέεται με την εμφάνιση διαφόρων σοβαρών παθήσεων στον άνθρωπο ενώ μια μελέτη που έγινε για λογαριασμό της Βρετανικής κυβέρνηση αναφέρει ότι το κόστος της ηχορύπανσης στην οικονομία κυρίως από όσους χάνουν το βραδινό ύπνο τους εξαιτίας της ανέρχεται σε περίπου 11 δισ. ευρώ.

Naftemporiki.gr

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό