17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα προϊόντα των εταιρειών Unilever και P&G

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μποϊκοτάζ για επτά ημέρες των προϊόντων των εταιρειών Unilever και Procter & Gamble καλεί το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) μετά το πρόστιμο – «μαμούθ» που τους επιβλήθηκε για αισχροκέρδεια.

Ειδικότερα, το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ελλάδας – ΙΝΚΑ κηρύσσει μποϊκοτάζ στο χρονικό διάστημα από 13 έως 19 Νοεμβρίου, στα προϊόντα των εταιρειών Unilever και Procter & Gamble. Για την απόφαση αυτή, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης.

«Εμείς το ΙΝΚΑ αποφασίσαμε από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 19 Νοεμβρίου να μποϊκοτάρουμε την αγορά προϊόντων από τις εταιρείες Unilever και Ρrocter & Gamble. Λάβαμε αυτή την απόφαση γιατί δεν επιτρέπεται πολυεθνικοί οίκοι να κερδοσκοπούν εις βάρος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Λεχουρίτης.

Το ανώτατο πρόστιμο για αθέμιτη κερδοφορία

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ στις δύο πολυεθνικές εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, το ανώτατο πρόστιμο, ύψους 1.000.000 ευρώ για κάθε μια από τις δύο πολυεθνικές εταιρείες, για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε:

⦁ Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.».

⦁ Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία «ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, είχε δηλώσει από την πλευρά του: «Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο ώστε να αποτρέψουμε την αισχροκέρδεια και να τονώσουμε τον υγιή ανταγωνισμό, προς όφελος της ελληνικής οικογένειας. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία των νοικοκυριών να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά είδη. Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και, ιδιαίτερα του πληθωρισμού της απληστίας, είναι πρωτίστως θέμα κοινωνικής ευθύνης αλλά και διασφάλισης της συνοχής της κοινωνίας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα πρόστιμα θα επιβάλλονται χωρίς δισταγμό. Η μάχη με την ακρίβεια είναι συνεχής και διαρκής. Δεν εφησυχάζουμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό