20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία – Οι πρώτες πληροφορίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός έπληξε πριν λίγο την Τουρκία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου (EMSC) ο σεισμός ήταν 5 Ρίχτερ, 27 χλμ βορειοδυτικά της Προύσας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 12χλμ.

Λίγη ώρα μετά την αρχική δόνηση σημειώθηκε μετασεισμός 2,9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 8 χλμ.

Σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Χ ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανέφερε ότι συνεργεία μεταβαίνουν στην περιοχή για να ελέγξουν αν υπάρχουν ζημιές.

#Marmara Denizi #Gemlik Açıklarında 5️⃣,1️⃣ büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Depremden…

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) December 4, 2023

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της νομαρχίας δεν δέχτηκαν κάποια αναφορά για ζημιές. «Υπάρχει μια άλλη ζώνη ρήγματος που διέρχεται από το Γκέμλικ (Κίος), νότια της λίμνης της Νίκαιας. Μπορεί να προκαλέσει μεγάλους σεισμούς» ανέφερε στο CNN Turk o σεισμολόγος Σουκρού Έρσοϊ και τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο σεισμός αυτός είναι προάγγελος ενός μεγαλύτερου που θα ακολουθήσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό