20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ισραηλινά βίντεο κατά της Χαμάς «εισβάλουν» σε βιντεοπαιχνίδια στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Πόλεμος στο Ισραήλ φαίνεται πως έχει επεκταθεί και στον ηλεκτρονικό κόσμο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters ένα 6χρονο παιδί στο Βόρειο Λονδίνο δέχθηκε μήνυμα από το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών στο κινητό του την ώρα που έπαιζε ένα βιντεοπαιχνίδι. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, στο μήνυμα εμφανιζόταν ένα βίντεο σε μαύρο φόντο με μαχητές της Χαμάς , τρομοκρατημένες ισραηλινές οικογένειες και θολά πλάνα.

Το «μήνυμα» έγραφε με κεφαλαία γράμματα

«ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΒΛΑΨΟΥΝ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ».

Η μητέρα του σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ανέφερε ότι το παιδί της βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters δεν είναι οι μόνοι που έχουν λάβει το ανάλογο βίντεο. Όπως αναφέρεται έχουν καταγραφεί τουλάχιστον άλλες πέντε αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη. Φιλοισραηλινό βίντεο, με πλάνα από επιθέσεις με ρουκέτες, μια πύρινη έκρηξη και μασκοφόρους ενόπλους, προβλήθηκε σε gamers, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά

Σε μία τουλάχιστον περίπτωση, το βίντεο έπαιξε μέσα στο δημοφιλές παιχνίδι “Angry Birds” που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Rovio (ROVIO.HE), η οποία ανήκει στη SEGA. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι “κατά κάποιο τρόπο αυτές οι “διαφημίσεις με ενοχλητικό περιεχόμενο πέρασαν κατά λάθος στο παιχνίδι μας” και τώρα μπλοκάρονται χειροκίνητα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ψηφιακού τμήματος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Da Saranga, επιβεβαίωσε ότι τα βίντεο προωθούνταν από την ισραηλινή κυβέρνηση ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως διέρρευσαν μέσα στα παιχνίδια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό