16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ισραήλ: Παραδέχεται την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ -Σίφα

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός  ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος έπληξε ένα ασθενοφόρο στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας Αλ Σίφα υποστηρίζοντας ότι «το χρησιμοποιούσε πυρήνας της Χαμάς».

Το Ισραήλ υποστηρίζει επίσης ότι έχει πληροφορίες ότι η παλαιστινιακή οργάνωση χρησιμοποιεί ασθενοφόρα για να μεταφέρει μαχητές και όπλα.

«Τονίζουμε ότι αυτή η περιοχή είναι ζώνη μάχης», αναφέρεται σε ανακοίνωση. «Οι άμαχοι στην περιοχή καλούνται επανειλημμένα να εκκενώσουν προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια».

Η Χαμάς από την πλευρά της έκανε λόγο για «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες» από το σημερινό πλήγμα. Σε πλάνα που τράβηξε το Γαλλικό Πρακτορείο διακρίνονται τραυματισμένοι άνθρωποι γύρω από ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο.

Συνεχής ενημέρωση από το Naftemporiki.gr 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς  Άσραφ Αλ Κούντρα, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ο κατακτητής στόχευσε κομβόι ασθενοφόρων σε περισσότερες από μία τοποθεσίες, έξω από τις πύλες του νοσοκομείου Αλ Σίφα»  Όπως υποστήριξε τα ασθενοφόρα μπήκαν στο στόχαστρο τόσο στην πύλη του νοσοκομείου όσο και στην πλατεία Άνσαρ, που απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε αν υπάρχουν θύματα και πόσα.

A Hamas terrorist cell was identified using an ambulance. In response, an IDF aircraft struck and neutralized the Hamas terrorists, who were operating within the ambulance.

We emphasize that this area in Gaza is a war zone. Civilians are repeatedly called upon to evacuate…

— Israel Defense Forces (@IDF) November 3, 2023

Ο Κούντρα νωρίτερα,είχε ανακοινώσει ότι ασθενοφόρα θα μετέφεραν βαριά τραυματισμένους Παλαιστίνιους που χρειάζεται να νοσηλευτούν στην Αίγυπτο, από την πολιορκημένη Πόλη της Γάζας στα νότια του θύλακα.

Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Aqsa που πρόσκειται στη Χαμάς, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας, μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Το κανάλι Al-Shebab, που πρόσκειται επίσης στη Χαμάς, ανέφερε ότι υπάρχουν «πολλοί» νεκροί και τραυματίες.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και τα οποία επαληθεύτηκαν από το πρακτορείο Reuters δείχνουν αιμόφυρτους ανθρώπους ξαπλωμένους δίπλα σε ένα ασθενοφόρο σε έναν δρόμο της πόλης και άλλους να τρέχουν να τους βοηθήσουν.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι κρύβει τα κέντρα διοίκησης και τις εισόδους των σηράγγων της στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Η οργάνωση, αλλά και η διοίκηση του νοσοκομείου διαψεύδουν ότι χρησιμοποιείται ως βάση για τους ισλαμιστές μαχητές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό