17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ικανοποίηση του Σύλλογου Παραπληγικών για την εγκατάσταση sea track στις παραλίες της Αχαϊας

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ικανοποίησή του για την τοποθέτηση μηχανημάτων εμβάπτισης – απαγωγής λουόμενων Ατόμων με Αναπηρία σε παραλίες της Αχαΐας, εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών – Παράρτημα Αχαΐας.

Όπως αναφέρεται: 

Στον Πανελλήνιο  Σύλλογο Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας- ποτέ μέχρι σήμερα δεν κυριάρχησε η μηδενιστική αντίληψη. Έτσι, δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια η Π.Ε Αχαΐας προσπάθησε στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής και χωρίς να την υποχρεώνει ο νόμος να καταστήσει κάποιες από τις παραλίες της προσβάσιμες για τα άτομα με παραπληγία. Όμως εκτός από μη μηδενιστές θα πρέπει να είμαστε και δίκαιοι. Γι΄αυτό θα θέλαμε με τον πιο εμφατικό τρόπο να εκφράσουμε τη μεγάλη μας ικανοποίησή και να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Μπονάνο και το επιτελείο του για τους κάτωθι λόγους:

1.Η Π.Ε Αχαΐας μετά από πρότασή μας και πολύ εποικοδομητική συνεργασία μαζί μας τοποθέτησε για πρώτη χρονιά (7) επτά μηχανήματα εμβάπτισης –απαγωγής λουόμενων Ατόμων με Αναπηρία στις παρακάτω παραλίες:

-Παραλία Αβύθου (Άκολη).

-Παραλία Αγίου Βασιλείου Πατρών.

-Παραλία Ακράτας.

-Παραλία Βραχναιίκων Πατρών (έναντι του Ι. Ναού της Ευαγγελίστριας).

-Παραλία Ελαιώνα Αιγίου.

-Παραλία Καστελόκαμπου Πατρών.

-Παραλία Λακκόπετρας (έμπροσθεν της καφετέριας –χώρου αναψυχής -Τerra-Rossa-).

2.Τα (4) τέσσερα τελευταία χρόνια (2020-2023) η όλη προσπάθεια αξιολογείται ως πολύ θετική και αυτό διότι:

α)Τα συγκεκριμένα μηχανήματα τοποθετούνται  νωρίτερα χρονικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

β)Όλα τα μηχανήματα είναι επιτέλους καινούργια, λειτουργικά, χρηστικά, χωρίς να ταλαιπωρούν του χρήστες παραπληγικούς και κυρίως χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητά.

γ)Η διαδικασία απόκτησης των τηλεχειριστηρίων καλύπτει τη ζήτηση από όλους τους παραπληγικούς χρήστες γρήγορα, απλά και με πλαστικοποιημένα τηλεχειριστήρια.(για την απόκτηση τηλεχειριστηρίου μπορείτε να επικοινωνείτε με κ. Νικόλαο Χουλιάρα στο τηλ. 6974704492).

δ)Οι όποιες βλάβες παρουσιάζονται επιδιορθώνονται άμεσα.

ε)Γίνεται επίσης μια σημαντική προσπάθεια,-ιδιαίτερα φέτος, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών (Π.Ε Αχαΐας, Δήμοι, Π.Α.Σ.Π.Α.-Παράρτημα Αχαΐας-), να καταστούν προσβάσιμες και οι παραλίες πέριξ των μηχανημάτων πρόσβασης στη θάλασσα.

στ)Η συνεργασία μας με την Π.Ε Αχαΐας στο συγκεκριμένο ζήτημα τα τελευταία χρόνια είναι αγαστή. Προσβλέπουμε στη συνέχιση και τη διεύρυνση της συνεργασίας αυτής μελλοντικά και σε άλλους τομείς.

3. Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα οι παραπληγικοί και τα άτομα με κινητικές αναπηρίες του Νομού μας, αλλά και οι επισκέπτες-παραθεριστές Άτομα με Αναπηρία τα (4) τέσσερα τελευταία καλοκαίρια να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και να μπορούν να χαρούν πραγματικά την τόσο ευεργετική γι΄αυτούς θάλασσα.

4. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά και να παραγνωρίζει ότι η ενασχόληση των ατόμων με κινητικές και όχι μόνο αναπηρίες με τη θάλασσα δεν είναι παιχνίδι ή απλώς ψυχαγωγία. Σύμφωνα με όλα τα επιστημονικά δεδομένα η επαφή με τη θάλασσα- το κολύμπι- συμβάλλει καθοριστικά στην άμβλυνση των σύνθετων προβλημάτων υγείας που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα άτομα με παραπληγία, κινητικές και άλλες αναπηρίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό