21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Θύελλα» αντιδράσεων για το δημοσίευμα κόλαφος: «Τερατώδη επιχείρηση συγκάλυψης»

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πολιτική θερμοκρασία στα ύψη εκτόξευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» που κάνει λόγο για αλλοίωση των διαλόγων μηχανοδηγού-σταθμάρχη το μοιραίο βράδυ των Τεμπών, επικαλούμενο ανάλυση τεσσάρων συγκεκριμένων λέξεων. Οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν άμεσες με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Νέα Αριστερά και το ΚΚΕ να εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «τερατώδη επιχείρηση συγκάλυψης».

ΣΥΡΙΖΑ: «Αποτροπιασμός και αμείλικτα ερωτήματα

«Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του και κάνει λόγο για «αμείλικτα ερωτήματα» που τίθενται.

Παράλληλα, αναφέρει: «Ούτε ο πιο νοσηρός νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σενάριο κι όσο κι αν προσπάθησε ο κύριος Π. Μαρινάκης να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” (για ακόμη μία φορά), παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τα παραποιημένα στοιχεία. Άλλωστε, και ο ίδιος -εκών ή άκων- ουσιαστικά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κλείνει τα μάτια. Κάνει πως δεν ξέρει τίποτα ούτε για τα μπαζώματα, ούτε για τις μονταζιέρες. Κάνει πως δεν βλέπει τις ευθύνες των Υπουργών και των στελεχών της, ενώ την ίδια ώρα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκινεί τη βία.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας παρουσιάζει στοιχεία από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που αποδεικνύουν ότι υπήρξε «συρραφή» συνομιλιών, με προφανή σκοπό την ενίσχυση του κυβερνητικού αφηγήματος για ανθρώπινο μόνο λάθος.

Νέα Αριστερά: «Τερατώδη επιχείρηση επικοινωνιακής συγκάλυψης»

«Tο σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα” για το έγκλημα των Τεμπών είναι αποκαλυπτικό: το ηχητικό των διαλόγων μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού που διέρρευσε στα ΜΜΕ είναι παραποιημένο. Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς προσθέτει ότι «αποδεικνύεται πλέον ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες η κυβέρνηση έστησε μια τερατώδη επιχείρηση επικοινωνιακής συγκάλυψης και παραπληροφόρησης της ελληνικής κοινωνίας. Επιχείρηση που συνεχίζεται και σήμερα, έναν χρόνο μετά».

«Δεν υπάρχει πια περιθώριο ανοχής», συμπληρώνει ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει άμεσα. Η παραμονή της είναι όνειδος για την κοινωνία, τη δημοκρατία, τη χώρα. Συγκάλυψη τέλος. Το δίκιο θα νικήσει».

ΚΚΕ: «Καμία απόπειρα συγκάλυψης δεν πρόκειται να εμποδίσει την αλήθεια»

«Το δημοσίευμα του “Βήματος της Κυριακής”, που αναφέρεται σε παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων του εγκλήματος των Τεμπών για να ενισχυθεί από την πρώτη στιγμή η κυβερνητική θεωρία του ανθρώπινου λάθους, παραπέμπει ευθέως σε μια ακόμη προσπάθεια συγκάλυψης» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και τονίζει: «Τα ερωτήματα για το πώς, από ποιους και με ποιων εντολή έγινε αυτή η παραποίηση, αλλά και πώς έφτασαν στα χέρια των μοντέρ τα συγκεκριμένα στοιχεία απαιτούν άμεσες και σαφείς απαντήσεις».

«Καμία απόπειρα συγκάλυψης δεν πρόκειται να εμποδίσει την αλήθεια να έρθει στο φως» υπογραμμίζει καταλήγοντας το σχόλιο του κόμματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό