16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Θυμίζει τον Περούτσι με τρομακτικό άνοιγμα σαν του Νόιερ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Χρήστος Μανδάς ζει το όνειρο του στην Ρώμη και έχει αρχίσει να αποτελεί καταλυτικό παράγοντα στην ομάδα της Λάτσιο, της οποίας την εστία υπερασπίζεται στα τελευταία παιχνίδια.

Ο 22χρονος Έλληνας γκολκίπερ έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός στην Serie A στη νίκη επί της Φροζινόνε με 3-2, πραγματοποιώντας θετική εμφάνιση παρά τα δύο γκολ που δέχτηκε και στα οποία δεν έφερε ευθύνη. Το ντεμπούτο του γενικότερα με την φανέλα των «λατσιάλι» το έκανε στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης με αντίπαλο τη Ρόμα, όπου διατήρησε το μηδέν στη νίκη με 1-0, ενώ αντικατέστησε τον τραυματία Προβεντέλ στο παιχνίδι με την Ουντινέζε.

Ένα παιχνίδι που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Μαουρίτσιο Σάρι, που τη θέση του στον πάγκο της ομάδας πήρε ο Ιγκόρ Τούντορ, και μαζί με τον οποίο αποχώρησαν και όλοι οι συνεργάτες του, μεταξύ άλλων και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Μάσιμο Νέντσι.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια στον Χρήστο Μανδά, εκθειάζοντας τον τρόπο δουλειάς του αλλά και τα προσόντα του που τον κάνουν θυμίζει κάτι από τους θρύλους, Άντζελο Περούτσι και Μάνουελ Νόιερ, ενώ τόνισε το γεγονός ότι δεν φοβήθηκε να κάνει ντεμπούτο σε ένα κρίσιμο παιχνίδι της Λάτσιο όπως αυτό του Κυπέλλου με αντίπαλο την συμπολίτισσα Ρόμα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων της Λάτσιο για τον Μανδά στην ιταλική «Goalkeepermaniaofficial»:

«Τον είδα με τον ΟΦΗ στη Φλωρεντία (στο φιλικό κόντρα στη Φιορεντίνα). Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο, ήταν το κράτημα της μπάλας. Μπλοκάρει απίστευτες μπάλες και αυτό το επιβεβαίωσα στην προπόνηση. Δεν είναι πολύ ψηλός, αλλά είναι μια μινιατούρα του Περούτσι, πιστέψτε με. Έχει απίστευτη δύναμη, φτάνει εκεί που άλλοι δεν μπορούν. Τον βοηθήσαμε πολύ στις προπονήσεις, ειδικά στην τεχνική. Δεν είναι εύκολο να κάνεις το ντεμπούτο σου στο ντέρμπι της Ρώμης. Το ρωτήσαμε αν ήταν έτοιμος να παίξει και απάντησε “Μίστερ, είναι το όνειρό μου”.

Προπονείται πάντα με χαμόγελο και ζει ένα όνειρο, βρίσκεται σε επίπεδο εκτόξευσης και μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο. Ο Μανδάς έχει ένα τρομακτικό άνοιγμα, σαν τον Νόιερ. Δεν είναι μέρος του ιταλικού τεχνικού υπόβαθρου αλλά γιατί να του το αφαιρέσουμε. Επομένως πήγαμε να το βελτιώσουμε και να το ενισχύσουμε. Είναι σωστό να κάνουμε ένα καλό μείγμα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό