15 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Θα μπούμε στη Ράφα» – Στο κενό ένα ακόμη ταξίδι Μπλίνκεν στο Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο κενό έπεσε ένα ακόμη ταξίδι του Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ καθώς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει με τη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα. 

«Μία τέτοια στρατιωτική επιχείρηση κινδινεύει να απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ και να βλάψει μακροπρόθεσμα την ασφάλεια του» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του από το Ισραήλ.  

«Μια στρατιωτική χερσαία επιχείρηση στη Ράφα «κινδυνεύει να σκοτώσει περισσότερους αμάχους. Κινδυνεύει να προκαλέσει μεγαλύτερο χάος στην ανθρωπιστική βοήθεια. Κινδυνεύει να απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο και να θέσει σε κίνδυνο μακροπρόθεσμα την ασφάλεια και τη θέση του», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο κ. Μπλίνκεν είδε και τον ισραηλινό Πρωθυπουργό ο οποίος ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη χερσαία επιχείρηση. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου τονίζεται πως η έφοδος στη Ράφα, όπου έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, είναι αποφασισμένη καθώς «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νικηθεί το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς» 

«Το Ισραήλ θα προχωρήσει με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ» ξεκαθαρίζει ο Νετανιάχου ο οποίος το είπε ευθέως στον Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με την ισραηλινή ανακοίνωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό