16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θα κινηθούμε νομικά αν δεν ανακαλέσει τις απαράδεκτες δηλώσεις του

Ειδήσεις Ελλάδα

Απαράδεκτες σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είναι οι δηλώσεις του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε αμόρφωτο το νοσηλευτικό προσωπικό και τον καλούν να ανακαλέσει αλλιώς θα κινηθούν νομικά.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ττοιες δηλώσεις τορπιλίζουν την προσπάθεια που κάνουν να πείσουμε όλους τους συναδέλφους να εμβολιασθούν. Η επιφυλακτικότητα στον εμβολιασμό είναι κατακριτέα όχι όμως αμορφωσιά. Και με την ακριβή έννοια των δηλώσεων του κου Βασιλακόπουλου το 30% των γιατρών που δεν εμβολιάστηκαν είναι αμόρφωτοι.

Όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ, «χρειάζεται μεγαλύτερη σύνεση και υπευθυνότητα σε όσους έχουν δημόσιο λόγο. Με τον φανατισμό δεν πείθεις το υγειονομικό προσωπικό να εμβολιασθεί.

Με επιχειρήματα και πειθώ αντιθέτως μπορούμε να πείσουμε τους πάντες να εμβολιασθούν δίνοντας μία δεύτερη ευκαιρία στους υγειονομικούς» και συμπληρώνει «Εμείς οι υγειονομικοί πληρώσαμε ακριβά το τίμημα του υγειονομικού πολέμου με 25 νεκρούς συναδέλφους από κορωνοϊό στο 2ο κύμα. Τώρα έχουμε μόνο δύο συναδέλφους να νοσούν σοβαρά και να βρίσκονται στις εντατικές, επειδή έχουμε εμβολιασθεί».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να ανακαλέσει ο κος Βασιλακόπουλος και να ζητήσει συγνώμη από το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. Οι δηλώσεις του θίγουν την τιμή και την υπόληψη του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού. Εάν δεν ανακαλέσει εντός 10 ημερών δημόσια θα κινηθούν όπως επισημαίνει, νομικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό