16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:30.

Τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα αποτελούν το 10% των νεοπλασιών και προσβάλουν όλες τις ηλικίες, ενώ οι θεραπείες εξελίσσονται συνεχώς και πλέον δίνουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης.

Η Ημερίδα θα γίνει διαδικτυακά επιτρέποντας έτσι ώστε να συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες ιατροί από όλη την Ελλάδα και θα προβληθεί ζωντανά (livestreaming), μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook, https://www.facebook.com/skkefi. Στόχος η ενημέρωση για τις σημαντικές εξελίξεις στις μεθόδους πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης των αιματολογικών νοσημάτων.  

Ενδεικτικά, στις θεματικές συμπεριλαμβάνονται :

    «Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα: Μια προσέγγιση με έμφαση στην ποιότητα ζωής των ασθενών»

    «Η διαχείριση της ΧΛΛ στην καθημερινή κλινική πράξη»

    «Πολλαπλούν Μυέλωμα»

    «Οξείες λευχαιμίες»

Στην Ημερίδα θα συμπροεδρεύσουν η αιματολόγος, από την Αιματολογική  – Λεμφωμάτων, Κλινική & Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών ΜΜΜΟ, του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός» Μαρία Παγώνη και ο καθηγητής Αιματολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Σορβόννης, Υπεύθυνος, Τμήμα Θρόμβωσης, Νοσοκομείο Tenon, Παρίσι & διευθυντής της Ερευνητικής Ομάδας Καρκίνος και Θρόμβωση INSERM U938, Γρηγόρης Γεροτζιάφας. Ενώ, στους ομιλητές συγκαταλέγονται διακεκριμένοι επιστήμονες ιατροί, όπως:

    Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Αιματολόγος, αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας ΕΚΠΑ

    Σωσάννα Δελήμπαση, δ/ντρια Αιματολογικού Γ.Ν. «Ευαγγελισμός», μέλος της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης του Πολλαπλού Μυελώματος

    Μαρία Παπαϊωάννου, καθηγήτρια Αιματολογίας Α.Π.Θ., Α’ Παθολογική Κλινική, ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκη 

    Ελένη Παπαδάκη, καθηγήτρια Αιματολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ          

    Παναγιώτα Γιαννούλια, αιματολόγος, επιμελήτρια Α’, Αιματολογική Κλινική και ΜΜΜΟ, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»

    Ευάγγελος Τέρπος, αιματολόγος, καθηγητής Θεραπευτικής Αιματολογίας, Θεραπευτική Κλινική ΕΚΠΑ, νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

    Αργύρης Συμεωνίδης, καθηγητής Αιματολογίας πανεπιστημίου Πατρών, διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος Παθολογικής Κλινικής 

    Γεράσιμος Πάγκαλης, καθηγητής Αιματολογίας, διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής Ιατρικό Αθηνών καθώς και εκπρόσωποι των ασθενών, όπως ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυταρική Λευχαιμία, Χρήστος Μυλωνάς. 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά δίνοντας τη δυνατότητα της συμμετοχής ακροατών από όλη την Ελλάδα. Για να την παρακολουθήσετε δηλώστε συμμετοχή εδώ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό