17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Θέλουμε δικαίωση για τις ψυχές των ανθρώπων μας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μαυροφορεμένοι και σκυθρωποί. Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, προσπαθώντας να πνίξουν τα δάκρυά τους. Άλλοι με τις φωτογραφίες των παιδιών τους στα χέρια.

Φωτ. Eurokinissi

Ένα χρόνο μετά από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη , οι συγγενείς των 57 θυμάτων ζητούν δικαίωση παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών αλλά και την ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ο Ηλία Παπαγγελής – που έχασε την 19χρονη κόρη του Αναστασία έναν χρόνο τώρα, όπως εξομολογήθηκε,  μιλάει με το παιδί του – « Ψάχνουμε να βρούμε το γιατί και τις απαντήσεις τις βρήκαμε μόνοι μας. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Τα παιδιά μας τα σκότωσαν τα οικονομικά συμφέροντα και τίποτα άλλο. Μπορούμε επιτέλους να έχουμε τη συγκοινωνία και όλα όσα παρέχουν τα άλλα προηγμένα κράτη;;» είπε με σπασμένη φωνή 

Ο Ηλίας Παπαγγελής / Eurokinisi

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία της Δέσποινας Γκανίδου – που έχασε τον 22χρονο γιο της στα Τέμπη – «θέλουμε να αποδοθούν σε όλους τους υπεύθυνος και όχι μόνο στον σταθμάρχη, δεν πήραμε στα χέρια μας ούτε τις στάχτες των ανθρώπων μας…».  

H Δέσποινα Γκανίδου / Eurokinissi

O Bαγγέλης Βλάχος που έχασε τον αδελφό του, Βάιο έκανε λόγο για «έγκλημα» και υποστήριξε πως ο χώρος μπαζώθηκε και μία εβδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα είχε διαμορφωθεί πλήρως.  

Ο Βαγγέλης Βλάχος / Eurokinissi

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που έχουν ορίσει οι οικογένειες των θυμάτων – κομβικής σημασίας ήταν η ανάφλεξη αμέσως μετά τη σύγκρουση των τρένων και η φωτιά που ακολούθησε. «Θα είχαμε τουλάχιστον πέντε λιγότερα θύματα» είπε ο μηχανολόγος, Κώστας Λακαφώσης. 

Ο μηχανολόγος Κώστας Λακαφώσης / Eurokinissi

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με παρέμβασή της – ζήτησε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας τη διερεύνηση όλων των καταγγελιών από συγγενείς θυμάτων που μιλούν για «συγκάλυψη ευθυνών» στην τραγωδία των Τεμπών. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό