14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θέλεις να γίνεις πιο active; Κάνε την αρχή από την ενυδάτωσή σου!

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχουμε συγκεντρώσει μερικούς λόγους που θα σε πείσουν πως αν θέλεις να κάνεις την αρχή για έναν πιο active τρόπο ζωής.

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο χρόνο, η καθημερινότητά μας έγινε περισσότερο καθιστική, λόγω των νέων δεδομένων στη ζωή μας. Ακόμη και όσες «ορκιζόμαστε» σε μία fitness φιλοσοφία, λοιπόν, δεν είμαστε το ίδιο δραστήριες, όσο ήμασταν τουλάχιστον προ πανδημίας. Παρόλα αυτά, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, έχουμε ανάγκη να επιστρέψουμε πάλι στις παλιές μας συνήθειες, να γίνουμε ξανά το ίδιο δραστήριες και να μετατραπούμε στις active queens που ήμασταν πάντα ή θέλουμε να γίνουμε.

Πώς θα τα καταφέρουμε; Εστιάζοντας λίγο περισσότερο στον οργανισμό μας και πραγματοποιώντας μία αλλαγή, η οποία θα ξεκινάει από μέσα μας και θα βγαίνει προς τα έξω. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να πιεστούμε ή να θέσουμε μεγαλεπήβολους στόχους. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε την παρούσα περίοδο, είναι να προσφέρουμε στο σώμα μας την ενέργεια που χρειάζεται, ώστε να μας επιτρέψει να γίνουμε σταδιακά πιο δραστήριες. Και το πρώτο βήμα για να τα καταφέρουμε, είναι να στραφούμε στους φυσικούς τρόπους, οι οποίοι θα παρέχουν στον οργανισμό μας όσα χρειάζεται.

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, στους απαραίτητους φυσικούς μας «συμμάχους», όλες γνωρίζουμε πως ο πιο active partner που έχουμε σε αυτή την προσπάθεια, είναι το μπουκαλάκι με το νερό που μας συντροφεύει σε μία δραστήρια και «γεμάτη» καθημερινότητα. Διότι το νερό είναι η «πηγή» ζωής, η οποία μας δίνει ώθηση, έμπνευση και κίνητρο να φροντίζουμε το σώμα και την αύρα μας!

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει μερικούς λόγους που θα σε πείσουν πως αν θέλεις να κάνεις την αρχή για έναν πιο active τρόπο ζωής, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να πίνεις περισσότερο νερό κάθε μέρα. Το γιατί θα το ανακαλύψεις αμέσως.

#1 Το νερό σε κρατάει ενυδατωμένη και σε καλή διάθεση

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ, πού μπορεί να οφείλεται αυτός ο επίμονος πονοκέφαλος που σε πιάνει κατά τη διάρκεια της ημέρας ή αυτή η ανεξήγητη κούραση, που ρίχνει τη διάθεσή σου χωρίς λόγο; Για πολύ καιρό προσπαθούσα να καταλάβω από πού προέρχονται αυτά τα «σημάδια», ώσπου συνειδητοποίησα πως ήταν τα προειδοποιητικά «μηνύματα» που μου έστελνε ο οργανισμός μου, για να με ενημερώσει πως χρειαζόμουν ενυδάτωση. Βέβαια, μέχρι να το αντιληφθώ, είχαν περάσει πολλές ημέρες… με εμένα να προσπαθώ να κουράρω τις κεφαλαλγίες και την αφόρητα moody διάθεσή μου. Αυτό άλλαξε όμως, όταν αποφάσισα να έχω πάντα και παντού μαζί μου ένα μπουκαλάκι Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ. Αυτή ακριβώς είναι η καθημερινή συνήθεια που μου υπενθυμίζει να παραμένω ενυδατωμένη, με κρατάει active και με βοηθάει να ακολουθώ απρόσκοπτα τις αγαπημένες μου δραστηριότητες.

#2 Το νερό συμβάλλει στην υγεία των αρθρώσεών σου και σε γεμίζει ενέργεια

Πίνοντας πολύ νερό κάθε μέρα, δεν θα ωφελείς μόνο τη διάθεση και την ποιότητα της ζωής σου εν γένει, αλλά θα παρέχεις στον οργανισμό σου το «πολύτιμο» συστατικό που χρειάζεται για να λειτουργεί στο βέλτιστο. Βλέπεις, σύμφωνα με έρευνες, το νερό διατηρεί την ελαστικότητα και την υγεία των αρθρώσεων, αφού οι χόνδροι που καλύπτουν τους μεσοσπονδυλίους δίσκους, αποτελούνται από νερό σε ποσοστό που φτάνει το 80%. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως το νερό συμβάλλει στη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλα τα ζωτικά όργανα και τους μύες του οργανισμού, μέσω του αίματος. Συνεπώς, όσο περισσότερο νερό πίνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο περισσότερη ενέργεια έχεις και τόσο πιο πολύ στηρίζεις τις αρθρώσεις σου, ώστε να είσαι ακόμη πιο active.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό